eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Itt a bizonyíték: beépült a maffia a rendőrségbe

Szlovákiában a jövőben szigoritani kell a rendőrökkel szemben támasztott követelményeket - jelentette ki a szlovák belügyminiszter, annak kapcsán, hogy múltheti maffiagyilkosságnak a rendőrség több tagja is aktív résztvevője volt...

Közép-Szlovákiát napokig izgalomba tartotta a múlt heti alvilági leszámolás után kialakult helyzet. Garamszécs községben még a múlt kedden három símaszkos a családtagok szeme láttára, vélhetően alvilági megbízásból megölt egy 39 éves vállalkozót.

A szomszéd riasztására a rendőrök perceken belül kiszálltak a vállalkozó családi házába, ahol az elkövetők még ott voltak, de a kiérkező rendőröket megtévesztve a gyorsbevetésű kommandó tagjainak adták ki magukat, és miután hét embert megkötöztek, elmenekültek a helyszínről.

Néhány perccel később a rendőrök útjukat állták és egyiküket elfogták, a másik két személy elmenekült. Akkor már tudni lehetett, hogy két tettes korábban a rendőrség különleges alakulatához tartozott, a harmadik pedig még mindig ott szolgál, viszonylag magas beosztásban.

Az elmúlt 15 év legnagyobb hajszája

A menekülök kézre kerítését célzó hajszában hatszáz rendőr és száz katona vett részt. Ez volt a legnagyobb rendőrségi akció Szlovákiában a rendszerváltást követően.

A több napon át tartó erdei menekülés során kimerült gyanúsítottakat egy privigyei lakótelepen, az egyikük szüleinek lakása közelében fogták el. Fegyver már nem volt náluk és ellenállást sem tanúsítottak.

Szigorítanák a rendőrök átvilágítását

A közvéleményt erősen nyugtalanítja, hogy rendőrség ilyen szoros kapcsolatban állt az alvilággal. Országos vizsgálat indult a felelősök kiderítésére. A belügyminiszter azonnal leváltotta a trencséni kerületi rendőrfőkapitányt, ugyanis a vállalkozó kivégzésével gyanusított három személy az ő beosztottja volt...

A belügyi tárca vezetője szorgalmazni fogja, hogy a rendőrökre olyan szigorú biztonsági átvilágitások legyenek érvényesek, mint amilyenek a Korrupcióellenes Hivatal rendőreire vonatkoznak.

Elsősorban rendszeres pszichologiai vizsgálatokat és hazugságvizsgáló detektoros ellenrzést akar bevezetni, hogy a jövőben ki lehessen szűrni a bűnözőkkel együttműködő rendőröket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×