eur:
390.53
usd:
364.26
bux:
68303.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Bocsánatot kért, de jót akart az elavult szótárak felajánlója

A budapesti Akadémia Kiadó senkit sem akart megsérteni az elavult helyesírási szótáraival - nyilatkozta a pozsonyi Új Szónak a kiadó igazgatója.

A pozsonyi Új Szó jegyzetírója kedden sértő gesztusként állította be, hogy az Akadémia Kiadó elavult helyesírási szótárakat ajánlott fel a határontúli magyar iskoláknak.

A negatív sajtóvisszhang kapcsán Bucsi-Szabó Zsolt, a kiadó igazgatója a szerdai Új Szóban kifejtette, hogy nem kiván vitába bocsátkozni a lap jegyzetírójával. Mint mondta: elvből sem vitázik határon túli gondolatokkal, tiszteletben tartja a cikkíró érzelmeit.

A kiadónak nem állt szándékában, hogy bárkit is megsértsen. Ha az ajándékozási akcióval bárkit is megbántottunk, elnézését kérjük - nyilatkozta az Akadémia Kiadó igazgatója.

Bucsi Szabó Zsolt szerint a szétosztásra szánt szótárakat olcsóbb lenne bezúzatni, mint elajándékozni.

Szótárcsere az újabb kivitel és más papír miatt?

A kiadó szótárcsere programjának lényege, hogy régi szótárai leadásakor az újak kedvezménnyel vásárolhatóak meg. Ezeket a visszavitt szótárakat ajándékoznák a Rákóczi Szövetség javaslatára a határontúli iskoláknak.

A kiadó igazgatója kiemelte, hogy 1984 óta a magyar helyesírás szabályai tulajdonképpen nem változtak. Elismerte ugyanakkor, hogy a régi szótárak nem tartalmazhatják az új műszaki kifejezéseket.

Hangsúlyozta, az újabb kiadások a régebbiekhez képest általában csupán kivitelben és a papír minőségében változtak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×