eur:
389.69
usd:
363.49
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Katonai lőszerraktár robbant fel Szerbiában

Felrobbant egy katonai lőszerraktár Belgrádtól csaknem 150 kilométerre délre, Paracin laktanyájában. A robbanássorozat csütörtök reggel 4 óra körül csaknem 40 percig tartott, a szemtanúk szerint borzalmasabb volt a NATO bombázásánál.

A raktárban 3500 tonna lőszert tároltak - mondta a helyszínre látogató szerb belügyminiszter. Halálos áldozatokról nem lehet tudni, sebesültek azonban vannak.

A helyszínen még délelőtt 10 órakor is robbanást észleltek. A környéken bezárták az óvodákat és az iskolákat, és 40 busz van készültségben a lakosság esetleges evakuálására.

Az ablakok keretestül szakadtak ki a helyükről Paracinban, az üvegek pedig még a 20 kilométerrel arrébb fekvő települések házaiban is kitörtek. A helyszínen mintegy 200 méter magasba tört fel a láng és a füst.

A katonai objektumtól nem messze fekszik a Bulgária és Görögország felé vezető autópályától, amelyen azonnal leállt a forgalom.

Az InfoRádió vajdasági tudósítója azt mondta: három embert szívrohammal vittek kórházba, őket valószínűleg a NATO-bombázások emléke miatt rázta meg ennyire a robbanás.

A lőszerraktárban legkevesebb nyolc katona sérült meg. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tragédiát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×