eur:
388.61
usd:
360.99
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Már a moszkvai gépen ült Mladic szöktetője

Már fent ült a Moszkvába induló gépen Marko Lugonja, akit azzal vádolnak: segítette a háborús bűnök miatt körözött Mladic tábornokot a szökésben és rejtőzködésben. Az InfoRádió szerbiai tudósítójának jelentése szerint a szerb hatóságok az utolsó pillanatban akadályozták meg, hogy a férfi - kevesebb, mint egy héttel bírósági tárgyalásának kezdete előtt - elhagyja Szerbiát.

A boszniai szerb hadsereg egykori tábornokát, Marko Lugonját azzal a gyanúval tartóztatták el még májusban, hogy kulcsszerepet játszott a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladic tábornok szöktetésében és rejtőzésében.

Marko Lugonját 30 napos vizsgálati fogság után szabad lábra helyezték ugyan, de bírósági tárgyalása szeptember 27-én kezdődik.

Ennek ellenére csütörtökön felülhetett a Belgrádból Moszkvába tartó gépre, bár az utolsó pillanatban "leszedték" a repülőgépről a hatóságok.

Lugonja azzal védekezett, hogy útlevelét nem vették el és csak két napra, üzleti útra utazott volna Moszkvába, jegyét visszafelé is megvette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×