eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csáky: a nyitrai lány mindenkit az orránál fogva vezetett?

Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának elnökhelyettese szerint a szlovák miniszterelnök tévesen hiszi azt, hogy bejelentésével tisztára mosta a szlovák kormányt a nemzetközi közvélemény előtt. Robert Fico szerint a nyitrai magyar diáklány - nem tudni, milyen indítékok alapján - csupán színlelte megveretését.

A Magyar Koalíció Pártjának elnökhelyettese a bejelentés után az InfoRádiónak úgy fogalmazott: ez érdekes fejlemény, hiszen ezek szerint a lány orránál fogva vezette a tanárait, akik elvitték a rendőrségre és a kórházba, a nyitrai és dunaszerdahelyi kórház orvosait, akik látleleteket vettek fel, a rendőrség pedig nem létező elkövetők fantomképei után nyomozott hosszú ideig.

Csáky Pál hozzátette: a rendőrség véleménye figyelemre méltó, bizonyos kételyek vannak, de végső soron a lánynak kell választ adnia ezekre.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a lány fenntartja állításait, és hajlandó hazugságvizsgálatnak is alávetni magát. (A szlovák rendőrség közölte: sort kerítenek a vizsgálatra.)

Ugyanakkor ha a rendőrségnek van igaza, akkor a lány bűncselekményt követett el - hangsúlyozta az MKP elnökhelyettese.

Nem mossa tisztára a kormányt

Csáky Pál felhívta a figyelmet arra, hogy Robert Fico miniszterelnök a vizsgálat eddigi megállapításaiból messzemenő következtetéseket igyekezett levonni, szerinte emiatt az eset miatt hurcolták meg a szlovák kormányt külföldön, és ezzel minden megoldódott.

Ez azonban távolról sincs így, a kormánnyal kapcsolatos kételyek továbbra is megmaradnak - fűzte hozzá a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×