Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Izrael kész likvidálni a Hamász vezetőjét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Likvidálással fenyegette meg Ehud Olmert izraeli miniszterelnök Háled Mesaalt, a Hamász palesztin szélsőséges mozgalom szíriai száműzetésben élő vezetőjét.

A kormányfő ezt mondta: Izrael rá is lecsaphat, megtorlásul egy izraeli katona túszul ejtése miatt.

"Fellépünk a terrorizmus minden formájával szemben, minden terrorszervezettel szemben, bárhol legyenek is. Tudják, hogy képesek vagyunk elkapni őket. Tudjuk, hogyan csapjunk le rájuk" - fogalmazott Ehud Olmert.

A Hamász katonai szárnya és két másik szélsőséges palesztin csoport jelentkezett az izraeli katonaság egy fiatal tizedesének vasárnap reggeli elrablójaként.

A három szélsőséges szervezet az Izraelben bebörtönzött palesztin nők és gyerekek szabadon bocsátását követeli annak fejében, hogy tájékoztatást adjanak a túszról.

Az 1996 óta a Hamász politikai irodáját vezető Háled Mesaal egyszer kalandos körülmények között már túlélt egy izraeli merényletet. 1997 szeptemberében a Moszad izraeli hírszerző szolgálat ügynökei a jordániai fővárosban méreginjekciót döftek a szélsőséges palesztin mozgalom vezetőjébe.

Mesaal kómába esett, de felépült, miután az akció miatt éktelen haragra gerjedő Huszein jordániai király az őrizetbe vett elkövetők elengedéséért cserébe kikövetelte Izraeltől a méreg ellenszerét, amit aztán beadtak a Hamász-vezetőnek.