eur:
392.62
usd:
365.73
bux:
66870.01
2024. április 26. péntek Ervin

Izrael kész likvidálni a Hamász vezetőjét

Likvidálással fenyegette meg Ehud Olmert izraeli miniszterelnök Háled Mesaalt, a Hamász palesztin szélsőséges mozgalom szíriai száműzetésben élő vezetőjét.

A kormányfő ezt mondta: Izrael rá is lecsaphat, megtorlásul egy izraeli katona túszul ejtése miatt.

"Fellépünk a terrorizmus minden formájával szemben, minden terrorszervezettel szemben, bárhol legyenek is. Tudják, hogy képesek vagyunk elkapni őket. Tudjuk, hogyan csapjunk le rájuk" - fogalmazott Ehud Olmert.

A Hamász katonai szárnya és két másik szélsőséges palesztin csoport jelentkezett az izraeli katonaság egy fiatal tizedesének vasárnap reggeli elrablójaként.

A három szélsőséges szervezet az Izraelben bebörtönzött palesztin nők és gyerekek szabadon bocsátását követeli annak fejében, hogy tájékoztatást adjanak a túszról.

Az 1996 óta a Hamász politikai irodáját vezető Háled Mesaal egyszer kalandos körülmények között már túlélt egy izraeli merényletet. 1997 szeptemberében a Moszad izraeli hírszerző szolgálat ügynökei a jordániai fővárosban méreginjekciót döftek a szélsőséges palesztin mozgalom vezetőjébe.

Mesaal kómába esett, de felépült, miután az akció miatt éktelen haragra gerjedő Huszein jordániai király az őrizetbe vett elkövetők elengedéséért cserébe kikövetelte Izraeltől a méreg ellenszerét, amit aztán beadtak a Hamász-vezetőnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×