eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin

Bono: "elegem van a messianisztikus rocksztárokból"

A U2 énekese régóta ismert emberi jogi és jótékonysági tevékenységéről. Bono legújabb kezdeményezésével az afrikai AIDS-helyzeten szeretne segíteni. Az elképzelést mások is felkarolták, többek között a The Independent című brit napilap, amely keddi számának nagy részét (Bono társszerkesztésében) a témának szenteli.

A The Independent keddi száma nagy részét az afrikai kontinens rendkívül nehéz helyezetének, ezen belül is a HIV/AIDS problémának szenteli. A lapot társszerkesztő Bono vezércikket írt a négy komoly napilap egyikének számító újságban.

"Ugyanúgy elegem van a messianisztikus rocksztárokból, mint bárki másnak. Azt is unom, hogy az átlagos munkának kiemelkedő jelentőséget tulajdonítanak, csak azért, mert az valami súlyos problémához, mint amilyen az AIDS, kapcsolódik" - fejtegeti a U2 énekese, aki cikkében többször is hangsúlyozza: senki sem maradhat közömbös az Afrikában zajló eseményekkel szemben.

Kannával oltják az erdőtüzet

Bono szerint a fekete kontinensen a HIV és az AIDS ellen harcolók olyanok, mint azok a tűzoltók, akik kannával próbálják eloltani az erdőtüzet. "Ezek az emberek megérdemelnék, hogy szirénázó tűzoltóautók és helikopterek segítsék a munkájukat, de legalábbis azt, hogy a körülményeket vészhelyzetnek nevezzék" - írja az énekes.

A U2 énekese szerint annak ellenére, hogy a Live Aid és a Live 8 segítségével a popszakma is tett már valamit az afrikai szegénység enyhítésére, a HIV/AIDS elleni küzdelem veszni látszik, hiszen naponta kilencezren fertőződnek meg a halálos kórral a fejlődő világban.

Dörömbölni fog

Az általa is kezdeményezett RED (Vörös) mozgalom ugyanakkor nem helyettesítheti a személyes fellépést. "Azokat, akik azt hiszik, hogy ez a mozgalom azt jelenti, hogy visszavonulok annak vezetésébe és többet nem dörömbölök a Downing Street 10. (az angol miniszterelnöki rezidencia - a szerk.) ajtaján, azokat ki kell ábrándítanom. Folytatnunk kell menetelésünket és folyamatosan el kell számoltatnunk vezetőinket az Afrikának tett ígéreteikről" - írja Bono a The Independentben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×