eur:
389.44
usd:
363.72
bux:
68096.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Shopping cart, close up
Nyitókép: Getty Images/Kinga Krzeminska

Nagy Márton: a kormány jogi lépéseket tesz a Spar ügyében

"A jogi lépések nem megkerülhetőek” - így fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter egy hétfői sajtótájékoztatóján arra a kérdésére, hogy a kormány feljelenti-e a Spart.

Nagy Márton az ATV kérdésére közölte, hogy az ügyben az Igazságügyi Minisztérium fog eljárni, erről bejelentés is lesz, de addig még egy kis türelmet kért. Azzal kapcsolatban, hogy az osztrák anyacéget vagy a Spar Magyarországot, úgyfogalmazott, hogy "itt több szinten történt olyan megállapítás, ami jogszabályokat sért".

A Spar vezérigazgatója egy interjúban a közelmúltban arról beszélt, hogy a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést, illetve panaszt is benyújtottak az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó mértéke miatt, amivel a kormány veszteséges működésre kényszeríti őket.

A tárcavezető most elmondta: "a kiskereskedelmi adó bevezetése óta többen feljelentettek minket Brüsszelben vagy itt-ott-amott. A legutóbbi feljelentések kapcsán azt kell mondanom, hogy az Európai Unió elfogadta ezt a kiskereskedelmi adót, tehát azt mondta, hogy ez megfelel az uniós jogszabályoknak. Most történt még egy feljelentés. Egyelőre én nem tudok arról, hogy vizsgálat indult volna, egyelőre az unió azt vizsgálja, hogy vizsgálatot indítson-e".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×