Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az Audi több mint 10 ezer embert vehet fel 2020-ig

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Audinál 10 ezernél is több új állás jöhet létre az évtized végéig, nagyjából 2 ezer embert pedig már az idén felvesznek.

Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke egy hétvégi lapinterjúban elmondta: a márka népszerűségének növekedésével párhuzamosan a gyártókapacitás, a modellkínálat és az alkalmazotti állomány is bővül. "Tavaly év végén világszerte 58 ezer embert foglalkoztattunk, az évtized végén pedig már 70 ezren dolgozhatnak nálunk" - mondta Stadler az Automotive News Europe című lapnak.

A Volkswagen csoporthoz tartozó társaság az idén felvesz 1.200 szakembert és 700 ipari tanulót, valamint állományba vesz 200, eddig bérmunkában foglalkoztatott munkatársat. "További 1.000-2.000 fős bővítés is lehet még, ha úgy döntünk, hogy az Egyesült Államokban is építünk egy üzemet" - mondta Rupert Stadler.

Az Audi Magyarországon is bővít, győri üzemét 900 millió eurós beruházással fejleszti 2013-ig, aminek révén közvetlenül 1.800 új munkahely jön létre. Magyarországi sajtójelentések szerint egy 2018-ban üzembe álló második ütem is szerepel a társaság győri terveiben.

Tavaly majdnem 1,1 millió autót szállított ki a társaság. Stadler szerint az idén 1,1-1,2 millió között lehet az eladott Audik száma. 2015-ig 1,5 millió darabra kívánják emelni az értékesített kocsik számát. "És aki ismeri az Audit, az tudja, hogy a másfél milliós határnál sem állunk meg" - mondta a cégvezető.