eur:
388.97
usd:
361.23
bux:
68685.2
2024. május 7. kedd Gizella

Az új biztosítás fedezi az ellopott, vagy totálkáros autó teljes árát

Akár új szereplőként is jellemezhető a gépjármű-biztosítási piacon a QBE, miután kiegészítő biztosítást ajánl ettől a héttől az autótulajdonosoknak. Mindez azért is érdekes, mert a biztosítási piac slágere mostanság inkább az élet üzletág, bár az is igaz, hogy a gépjármű-biztosítások jóval nagyobb ügyfélkört érintenek, s ez komolyabb potenciált is jelent.

A magyar piacon még kevéssé ismert kiegészítő biztosítást ajánl az autókra az egyik alkuszcég a QBE Insurance Group megbízásából. Az úgynevezett vételár-biztosítás egyfajta kárkiegészítés, amely már fedezi az ellopott, vagy totálkáros autó teljes árát.

A QBE egy ausztrál biztosító társaság, amely több európai országban jelen van. Magyarországon 1998-ban vásárolták fel az Atlasz Biztosítót. Az Atlasz leginkább utazási biztosításairól ismert.

A honlapjuk bevezető mondataiból kiderült: a felvásárlás után az utazásbiztosítási piacon erősítettek, de emellett fokozatosan megjelentek a vállalati és lakossági piacon is.

A QBE Atlasznak mindössze 5 fiókja van, de brókereken keresztül több alkuszcéggel és biztosításközvetítővel kapcsolatban állnak. A QBE Atlasz az említett utazásbiztosítás mellett vállalati biztosítást, légijármű-biztosítást, lakás- és társasház-biztosítást, valamint balesetbiztosítást kínál.

Az új, úgynevezett kiegészítő biztosítással, amelyet gapnek neveznek, gyakorlatilag egy újabb biztosítási szegmensben jelennének meg, a gépjármű-biztosítási piacon. Ez azért is érdekes, mert egyrészt ez a piac jócskán telített, gyakorlatilag csak egymástól tudnak elhalászni ügyfelet a társaságok, másrészt erős árverseny alakult ki az utóbbi években.

Csökkenő árak, felmondott biztosítások


Az elmúlt napokban a K&H biztosító üzletágvezetője jelentette ki, hogy a kötelező gépjármű-biztosítás arányát csökkenteni akarják, a jelenlegi 60 százalékról, 50-re. De az Uniqa Biztosító egyik vezetője is a napokban közölte, hogy az egyre csökkenő árak miatt felmondtak 10 ezer nagy kockázatú szerződést, és utalt arra is, hogy a pénzügyi szervezetek állami felügyeletének egy-két társaságot alaposabban kellene ellenőrizni, hogy elegendőek-e a tartalékok.

Ismert, hogy a felügyelet kevesellte a MÁV Általános Biztosító Egyesület tartalékait ezért felfüggesztette kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tevékenységét, igaz, hamarosan az is kiderült, hogy sikkasztottak az egyesületnél, ezért fel is számolják azt.

Ugyanakkor a MÁV biztosító mintegy 180 ezres ügyfélállományára lesz jelentkező, az említett K&H sem zárta ki, hogy átveszi ezeket az ügyfeleket, és nincs ezzel egyedül.

A QBE Atlasz esetleges erősebb megjelenése a gépjármű biztosítási piacon azt a tendenciát erősítené, amely az elmúlt 1-2 évre jellemző, hogy a kis- és közepes biztosítók piaci részesedése erősödött, egyre nagyobb teret nyernek a nagyobbakkal szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×