eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A legősibb módszerrel védhetjük ki az új kémprogramot

Újfajta elektronikus levélszemétre figyelmeztett egy informatikai cég: meghívót kérnek a címzettől, aki a válasszal bekerül egy adatbázisba, és rövid időn belül spamek ezreit kaphatja meg.

Az új spam azért keltette fel a gyártók és a felhasználók figyelmét, mert egy eddig ismeretlen biztonsági rést használ ki a Google naptárfunkciójában - emelte ki a Computerlinks termékmenedzsere.

Orbán Marianna kifejtette: a nigériai spammerek által küldött kéretlen levél úgy jelenik meg, hogy a naptárban egy találkozó időpontot kér a címzettől, és ha erre rákattint, akkor jut be a rendszerbe a kártékony szoftver, avagy trójai program.

Sok különböző típusú levelet küldtek, és mindnek a tartalmából arra lehet következtetni, hogy információgyűjtésre használják ezt ki, amelynek során bankkártyaadatokat, levelezési címet, e-mail címet kérnek el - mondta a termékmenedzser. Hozzátette: ha erre bármilyen válasz érkezik, akkor ezáltal bekerülhetnek egy olyan adatbázisba, ami után többezres spamáradat kaphatnak.

Orbán Marianna hangsúlyozta: informatikai biztonsági szakértők szerint semmilyen levelet ne nyissunk meg, amelynek nem ismerjük a feladóját.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×