eur:
389.29
usd:
362.2
bux:
67966.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szocialisták is visszadobták a kormány javaslatát

Az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága keddi ülésén nem fogadta el a kormány energiapolitikai koncepcióját. A szocialista Orosz Sándor kijelentette: az előterjesztés általános vitára alkalmatlan.

A leglényegesebb kifogás a kormány nevében, a gazdasági tárca által beterjesztett koncepcióval szemben az volt, hogy nem derül ki egyértelműen az, hová akar eljutni a kormány az energiapolitikában.

A politikus az InfoRádióban elmondta: az Európai Unió is sokkal pontosabb megfogalmazást, kitűzött célokat vár el egy ilyen koncepciótól.

Ráadásul a szocialisták szerint az energiapolitikai koncepciót egyszerre kellene tárgyalni a szén-dioxid-kibocsátásról, az éghajlatváltozás megfékezéséről szóló javaslattal, ezt azonban a gazdasági tárca nem készítette el.

A dokumentumot több bizottság is megtárgyalja, egyetlen testület vétója még nem akadályozza meg a napirendre vételt. Orosz Sándor azonban reméli, hogy a tárca újragondolja a javaslatot.

Hanganyag: Szabó Zsuza

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×