eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ön ismeri a mobilszolgáltatója feltételeit?

Fogyasztóvédelmi kampány indult az Európai Unió államaiban - így tehát Magyarországon is - első körben a mobiltelefonokkal kapcsolatos ismeretekről. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület távközlési szakértője az InfoRádió Fórum című műsorának elmondta: nagyon sokan nem tudják, hogy valójában mennyibe kerül egy megrendelt szolgáltatás.

Több oldalas tarifatáblázatok, feltételek sorához kötött kedvezmények. A laikusok gyakran úgy érezhetik: átláthatatlan a mobilszolgáltatók kínálata.

Sok ember ismeri a legújabb készülékeket, a csengőhangokat, a beépített kamerák használatát, azzal azonban nincsenek tisztában, hogy pontosan mennyire terheli meg a pénztárcájukat a telefonjuk mindennapos használata.

Fischer Gábor kifogásolta, hogy a mobiltelefon-reklámok néha túlzott fogyasztásra sarkallják az embereket, ezért sokan, gyakran indokolatlanul 1-2 éves hűségnyilatkozatot is aláírnak egy új és olcsó készülékért cserébe.

Sokszor probléma az is, hogy bár a szolgáltató felkínál egy kedvezményt, az általában szigorú feltételekhez kötött. A legtöbb ember pedig nincs teljesen tisztában a saját telefonálási szokásaival, így nem tudja eldönteni: érdemes-e egy nagyobb sms-csomagra vagy egy olcsó éjszakai beszélgetést biztosító, de magas napközbeni tarifákkal működő csomagra előfizetnie.

Fischer Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy a panaszosok a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordulhatnak, amelynek internetes oldalán Tantusz címmel egy tarifaválasztó program is segíti a fogyasztókat.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×