eur:
390.53
usd:
364.26
bux:
68303.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Az OTP nem vesz újabb bankot Ukrajnában

Az OTP Bank aktualizálta stratégiáját a kormány megszorító csomagjának tükrében - közölte a magyar pénzintézet alelnöke.

Spéder Zoltán vezérigazgató-helyettes az InfoRádióban elmondta: az idei eredménycél nem változik, az továbbra is 185 milliárd forint.

Az alelnök hozzátette: a jövő évre kitűzött 208 milliárd forintos eredményt a megszorító csomag 9 milliárd forinttal mérsékli, az új akvizíciók azonban 23 milliárd forinttal javítják, így az új adózott eredménycél 2007-re 222 milliárd forint.

Wolf László vezérigazgató-helyettes bejelentette: az OTP Bank mégsem vásárol második bankot Ukrajnában, inkább organikus úton növekszik.

A hétfőn közzétett gyorsjelentés szerint az OTP Bankcsoport a második negyedévében újabb rekord nagyságú, 46,7 milliárd forint konszolidált, adózott nyereséget ért el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×