eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin

Több mint tucatnyi embert mentettek ki a hétvégén a Balatonból

Az elmúlt kánikulai hétvégén a Balatonból több mint tucatnyi embert kellett kimenteni elsodródott gumimatracról, gumicsónakról, vízibicikliről, szörfdeszkáról - mondta a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője.

Horváth László tájékoztatása szerint a Balatonnál az északi, északnyugati szélirány a megszokott, de vasárnap feltámadt a délnyugati szél, s ez a zsúfoltabb déli parti strandokon rendszerint gondot okoz, mert a mély víz felé sodorja a játékokat, vízi járműveket.

Az idei szezonban a vízi rendőrök eddig 51 esetben 120 embert mentettek ki a vízből. Ez az adat javulást jelent a korábbi évekhez képest, a rendőrkapitány ezt részben a vízi rendőrök és a vízi mentők megelőző munkájának tudja be. Kiemelte, ezen a nyáron még senki nem fulladt a Balatonba.

Horváth László felhívta a figyelmet arra, hogy a kánikulában senki ne induljon egyedül hosszabb fürdőzésre, és ne ússzon a feltámadó szélben elsodródó játékok, vízi járművek után. Figyelmeztetett továbbá arra, hogy a hétfő éjszaka érkező vihart is veszélyes déli szél előzi meg.

Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője megerősítette, hogy a korábbi évekhez képest az idén kevesebb vízi mentésre volt szükség a Balatonnál, csökkent a súlyosabb esetek száma, de sok a könnyű sérülés, és többen lettek rosszul az elmúlt napokban a melegtől.

A balatoni strandok mintegy harmadán szolgálatot adó VMSZ-esek napi 250-300 horzsolásos, zúzódásos, kagylók okozta vágásos sérülést látnak el. Az elmúlt napokban rosszullétre panaszkodó várandós nőt, koponyasérülést szenvedő gyermeket és allergiás rohammal küzdő fürdőzőt is ki kellett menteniük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×