Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Van nagyobb stressz, mint a munka

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Barátokat vendégül látni és főzni a számukra stresszesebb, mint a munkába járás - válaszolta a megkérdezettek több, mint fele egy brit felmérés során. Különösen azok izgulnak az étel sikere miatt, akik rendszeresen néznek főzőműsorokat a tévében.

A szigetországban 1007 személyt faggattak ki arról, hogy mit jelent számára, ha barátait ebédre vagy vacsorára hívja meg otthonába.

A megkérdezettek 57 százaléka számára a barátok vacsora közbeni szórakoztatása sokkal idegtépőbb, mint a tömegközlekedés napi használata, a válaszadók negyedét ez sokkal inkább próbára teszi, mint egy állásinterjú. A résztvevők 44 százaléka azt nyilatkozta, hogy a vendéglátás több izgalommal, szorongással jár, mint banki ügyintézőjükkel való tárgyalás.

A válaszolók 36 százalékának legnagyobb félelme, hogy a főztjének nem lesz sikere, egyharmaduk pedig attól retteg, hogy unatkozni fognak a vendégei.

Minden stressz és aggodalom ellenére a baráti vacsora élvezetes és emlékezetes esemény - főleg a férfiak számára. Az erősebb nem tagjainak 11 százaléka egy ilyen bulin találkozott a partnerével, 15 százalékuk pedig ennek köszönhetően erősítette meg hivatali pozícióját, kötött üzletet vagy szerzett új állást.

A felmérésből az is kiderült, kivel vacsoráznának legszívesebben a britek. Az ideális partnernek Stephen Fry angol humoristát, írót, színészt, filmkészítőt, televíziós személyiséget tekintik.

Szívesebben vacsoráznának Cheryl Cole brit énekesnővel, mint Barack Obama amerikai elnökkel, illetve David Cameronnal, a brit konzervatívok vezérével, mint Gordon Brown munkáspárti miniszterelnökkel.