eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kiváló lesz az idei évjárat Tokaj-Hegyalján

Van, ahol a napokban fejezték be a szüretet, de olyan hely is akad, ahol a múlt héten kezdték el a munkát; ez derül ki a tokaji szőlőbirtokok és pincészetek jelentéseiből, amit a Tokaj Renaissance Egyesületnek küldtek - olvasható az Észak-Magyarországban.

A tájékoztatás szerint mindenki elégedett a minőséggel, ám ugyanez nem jelenthető ki a mennyiségről.

Egy-két kivételtől eltekintve mindenütt folyamatban van az aszúszedés, a szőlő betakarítása nagyrészt már befejeződött, ám a Tokaj Classic Pincészet például csak most kezdte a szüretet, a Tokaj Hétszőlő Pincészetnél pedig még három hektár kövérszőlő vár szedésre.

Hasonlóképp zajlik a munka a Patricius Szőlőbirtokon, ahol az össztermés negyede, a Füleky Pincészetnél a húsz százalék, az Anala-Tokaj Pincészetnél az ötven százaléka kerül még a puttonyba, és szintén tart még a szüret az Árvay Pincészetnél.

Zöldi-Kovács Árpád, az erdőbényei Béres Szőlőbirtok képviseletében a lapnak azt mondta, hogy kiváló minőség jellemzi az idei évjáratot, magas mustfokkal értek be a szőlők.

Mészáros László, a mezőzombori Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet vezérigazgatója szerint rendkívüli évjárat az idei, egyik előzőhöz sem tudja hasonlítani.

"Nagy mennyiségben és kiváló minőségben szedtünk aszúszemeket, a furmintban négyszer válogattunk, majd az utolsó fürtönkénti szedést november 6-án fejeztük be" - mondta.

Az aszúsodásnak indult szőlőszemek rendkívüli aromagazdagságot adnak az idei boroknak.

Analitikailag kevesebb a sav a vártnál, ez azonban a borok harmonikus ízvilágában nem mutatkozik meg. Összességében elmondható, hogy nagyon jó, és különleges évjárat lesz a 2007-es - írja a lap.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×