eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vége lesz a kutyapereknek?

Egységessé tenné a kutyatartás szabályait a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége.

Az egyesület szóvivője a témáról rendezett gödöllői konferencia után az InfoRádiónak elmondta: jelenleg minden településen, sőt kerületenként különböző rendeletek szabályozzák a kutyatartást, és ez konfliktusok, illetve törvénytelenségek sorát okozza.

Ha elköltözöm egy másik kerületbe, ahol kevesebb ebet lehet tartani, akkor elképzelhető, hogy az egyik kutyát, ami a társam, be kell adni a menhelyre, vagy ne adj isten el kell altatni - rótta fel Harcsás Márta, hozzátéve: nagyon fontos lenne az állatok mikrochippel való ellátása.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének szóvivője szerint sérti az állattartó tulajdonjogát, hogy majdnem mindegyik ebtartási rendelet előírja a szomszéd hozzájárulását.

Nem szabadna a szomszéd hangulatától függővé tenni az állat tartását. Sok olyan per volt, amikor nem volt baj a kutyákkal, csak a szomszédok nem jöttek ki egymással - tette hozzá.

Az egyesület először az önkormányzatokat keresi meg a javaslatával, ha nem sikerül egységes és elfogadható szabályozást kialakítani, akkor a parlamenthez fordulnak.

A kutyák érző lények, ez legyen a meghatározó a rendeletek megalkotásánál - fűzte hozzá Harcsás Márta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×