eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A fogyás titka: számolja a kalóriákat!

Tévúton járnak azok, akik a divatos diétákkal igyekeznek megszabadulni felesleges kilóiktól - mondta az InfoRádióban Császár Albert, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Szerinte a legjobb, ha a kalóriákat számláljuk.

Mint mondta, egy kutatásból kiderült, hogy Magyarországon a 40 és 70 év közöttiek csaknem fele kövér, de igen sokan vannak a túlsúlyosak is. Mindez a rossz étkezési szokásoknak köszönhető.

A magyarok átlagosan 3.200 kalóriát fogyasztanak naponta, a kövér emberek 4.000-et, holott napi 2400-2800 kalória elegendő lenne.

A professzor hangsúlyozta: a fogyás kulcsa, hogy egyszerűen számolni kell a kalóriákat, és aki kövérségétől akar megszabadulni, annak napi 1.200-1.400 kalóriánál többet nem lenne szabad bevinnie szervezetébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×