eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin

Évtizedekig vezette meg a rendőröket a sorozatgyilkos

Több évtizedes nyomozás után fogták el az amerikai rendőrök Timothy Krajcirt, aki kilenc nő meggyilkolását ismerte el. A férfi olyan áldozatokat keresett, akiket könnyen legyűrhetett, és mindig éjszaka támadott. A nyomozók egy ideig azt hitték, hogy saját kollégáik között kell keresniük az elkövetőt.

Timothy Krajcirt 1977-ben helyezték feltételesen szabadlábra a nemi erőszak miatt rá kiszabott börtönbüntetés után, az egyik feltétel az volt, hogy iratkozzon be a Dél-Illinois-i Egyetemre.

A férfi itt pszichológiai és igazságügyi orvosszakértői tanulmányokat folytatott, ám tudását nem az igazságszolgáltatás, hanem a gyilkolás szolgálatába állította.

Ma már a rendőrök tudják, hogy Timothy Krajcir tanulmányai alatt, 1977-től 1982-ig öt nőt gyilkolt meg az egyetemtől egyórányi autóútra lévő Cape Girardeau városában.

A férfi máskor is olyan helyeken gyilkolt, amelyekhez nem volt semmi köze, és az áldozatokat sem ismerte. Könnyű célpontokat keresett, legtöbbször betört a nők lakásába, megvárta, míg az áldozat hazaér, ott pedig megerőszakolta és meggyilkolta őket. Többüket az ágyban, összekötözve és fejbe lőve találták meg.

A nyomozók úgy vélik, hogy Timothy Krajcir mindent felhasznált, amit az ujjlenyomatokról, lábnyomokról, hajmintákról és más bizonyítékokról tanult.

Noha a férfi minden gyilkosság helyszínén hagyott hátra nyomokat, azok sokáig nem voltak elegendők ahhoz, hogy a nyomára akadjanak - alapossága miatt egy időben arra gyanakodtak, hogy rendőr az elkövető.

A döntő jelentőségű DNS-bizonyítékot végül augusztusban sikerült megtalálni az Illinois állam szexuális bűnözői között számon tartott férfival szemben.

Noha a sorozatgyilkos annak idején nem tanult a DNS-alapú bizonyításról, tudatában volt annak, hogy mivel adatai szerepelnek a rendőrségi adatbázisban, előbb-utóbb egyeznek majd az adatok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×