Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Évtizedekig vezette meg a rendőröket a sorozatgyilkos

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több évtizedes nyomozás után fogták el az amerikai rendőrök Timothy Krajcirt, aki kilenc nő meggyilkolását ismerte el. A férfi olyan áldozatokat keresett, akiket könnyen legyűrhetett, és mindig éjszaka támadott. A nyomozók egy ideig azt hitték, hogy saját kollégáik között kell keresniük az elkövetőt.

Timothy Krajcirt 1977-ben helyezték feltételesen szabadlábra a nemi erőszak miatt rá kiszabott börtönbüntetés után, az egyik feltétel az volt, hogy iratkozzon be a Dél-Illinois-i Egyetemre.

A férfi itt pszichológiai és igazságügyi orvosszakértői tanulmányokat folytatott, ám tudását nem az igazságszolgáltatás, hanem a gyilkolás szolgálatába állította.

Ma már a rendőrök tudják, hogy Timothy Krajcir tanulmányai alatt, 1977-től 1982-ig öt nőt gyilkolt meg az egyetemtől egyórányi autóútra lévő Cape Girardeau városában.

A férfi máskor is olyan helyeken gyilkolt, amelyekhez nem volt semmi köze, és az áldozatokat sem ismerte. Könnyű célpontokat keresett, legtöbbször betört a nők lakásába, megvárta, míg az áldozat hazaér, ott pedig megerőszakolta és meggyilkolta őket. Többüket az ágyban, összekötözve és fejbe lőve találták meg.

A nyomozók úgy vélik, hogy Timothy Krajcir mindent felhasznált, amit az ujjlenyomatokról, lábnyomokról, hajmintákról és más bizonyítékokról tanult.

Noha a férfi minden gyilkosság helyszínén hagyott hátra nyomokat, azok sokáig nem voltak elegendők ahhoz, hogy a nyomára akadjanak - alapossága miatt egy időben arra gyanakodtak, hogy rendőr az elkövető.

A döntő jelentőségű DNS-bizonyítékot végül augusztusban sikerült megtalálni az Illinois állam szexuális bűnözői között számon tartott férfival szemben.

Noha a sorozatgyilkos annak idején nem tanult a DNS-alapú bizonyításról, tudatában volt annak, hogy mivel adatai szerepelnek a rendőrségi adatbázisban, előbb-utóbb egyeznek majd az adatok.