eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vaskos kártérítéssel távozott a botrányt okozó sztárműsorvezető

Visszatér az amerikai rádiózás egyik fenegyereke, akit áprilisban egy nőgyűlölő megjegyzése miatt hallgattattak el.

A 67 éves Don Imus idén áprilisban a CBS rádióban egy női kosárlabda-csapat tagjait "pelenkafejű lotyóknak" nevezte, és a szinte azonnali felháborodást követően cége először két hétre felfüggesztette a műsort, majd ki is rúgta a veterán műsorvezetőt.

Imus most azzal került ismét a címlapokra, hogy volt alkalmazóival peren kívüli egyezségre jutott. Imus ugyanis kirúgását követően 120 millió dollárra perelte a CBS-t, és amíg a per folyt, addig más médiánál nem is vállalhatott állást.

Válogathat az állásajánlatok között

A Washington Post úgy tudja, hogy Imus végül 20 millió dollárral távozott. Órákkal a peren kívüli egyezség után már az a hír járta, hogy a notóriusan szabad szájú műsorvezetőnek több rádió is állást ajánlott.

Imus egyébként nem a csak a nőkre tett rendszeresen sértő megjegyzéseket, hanem a feketékre, a zsidókra, a melegekre, az írekre, a katolikusokra és az olaszokra is, és ezek csupán azok az esetek, amelyek felháborodást váltottak ki.

A kaliforniai születésű Imus fiatalkorában két évet szolgált a tengerészgyalogságnál, de ne gondoljanak kommandós múltra: kürtös volt. Rádiós karrierje 1968-ban kezdődött és 1969-ben rúgták ki először egy piszkos megjegyzése miatt.

Kabát és foltja

Korábbi műsorát a CBS rádióállomáson egyébként az a Craig Carton vette át, aki eddigi szakmai pályafutása alatt szinte minden kisebbségre tett már sértő megjegyzést élő adásban.

Az amerikai rádiózásban a sokkolásnak komoly hagyományai vannak. A műfaj talán legismertebb alakja az a Howard Stern, aki tavaly januárban otthagyta a földi sugárzású rádióállomást, amelynél addig dolgozott, és egy internetes csatornához, a Siriushoz szerződött, a fölött ugyanis az amerikai médiahatóság nem gyakorolhat ellenőrzést.

Az év végére Stern műsora elérte azt a nézettséget, amelynek fejében a Sirius 225 millió dolláros jutalmat helyezett kilátásba.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×