eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szemtanúk látták, hogy a képviselő megüti a rendőrt

Vannak tanúk, akik látták az incidenst Lengyel Zoltán fideszes képviselő és a rendőrök között vasárnap éjszaka - mondta a közszolgálati televízióban a budapesti rendőr-főkapitány. Az InfoRádió úgy tudja: a tanúk azt látták, hogy a képviselő megüti az egyik rendőrt.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője megerősítette, hogy vannak olyan tanúk, akik láttak részleteket a képviselővel szembeni rendőri intézkedésből. Erről a budapesti rendőrfőkapitány beszélt a közszolgálati televízióban.

Bár részletekről sem az ügyészség vezetője, sem pedig a főkapitány nem beszélt. Az InfoRádió úgy tudja, a szemtanúk azt látták, hogy Lengyel Zoltán megüti a rendőrt. Keresztes Imre hozzátette: a tanúkat egyelőre még nem hallgatták ki.

"A rendőrség megjelölte a számunkra azokat a bizonyítékokat, amelyek még megvizsgálhatóak. Akit tanúként jelöltek meg, azt nyilvánvalóan kihallgatjuk. Az ügy részleteiről továbbra sem kívánok nyilatkozni, a nyomozás folyamatban van" - közölte Keresztes Imre.

A képviselő védője, Futó Barnabás azt mondta: nem tud arról, hogy lennének szemtanúk. Az ügyvéd hangsúlyozta: az eset után a politikus is tett feljelentést a rendőrök ellen, de a nyomozás elrendeléséről egyelőre nem döntöttek.

Futó Barnabás nem tudta megmondani, mikor hallgathatják ki a képviselőt a nyomozók. Erre csak az után kerülhet sor, ha mentelmi jogát felfüggesztik.

"Egy orvos-szakértőt biztosan ki fognak rendelni, aki a látlelet és a felek előadása alapján meg tudja mondani nagy valószínűséggel, hogy ezek a sérülésnyomok mitől származhatnak" - tette hozzá.

Az ügyvéd egyébként ma adja át a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének a feljelentést, az ahhoz csatolt orvosi látleletet és a negatív alkoholvizsgálat jegyzőkönyvét is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×