eur:
390.49
usd:
364.17
bux:
68279.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Saját lányait molesztálta a tatabányai gyermekorvos

Vérfertőzésért ítéltek el első fokon 2 év 6 hónap börtönre egy gyermekorvos férfit Tatabányán, feleségét kiskorú veszélyeztetése miatt 2 évre felfüggesztett fél éves börtönbüntetést szabott ki a bíróság.

Tóth József, a megyei bíróság sajtóreferense a zárt tárgyalásról annyit közölt: a vérfertőzés büntethetősége öt év eltelte után elévülés miatt megszűnik, és mivel a vérfertőzést a gyermekorvos vádlott nem foglalkozása körében követte el, a másodfokú ítéletig tovább dolgozhat.

Az ítéletek nem súlyosbíthatók, mert csak a védő és a vádlottak jelentettek be fellebbezést.

Az MTI úgy értesült: az apának a négy lánygyermek közül a három idősebbel huzamos ideig szexuális kapcsolata volt.

A harmadik lánygyermek esetében az 1998-2001-es években történt vérfertőzés bizonyítást nyert. A két legidősebb lány ügyében elévülés miatt már nem tudtak vádat emelni. Az apát - a már saját családjával külföldön élő - legidősebb lánya jelentette fel, hogy megóvja legkisebb húgát.

A vádlott a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályát vezető főorvos, felesége zenetanár. A főorvos a csaknem egy hónapja született ítéletről a munkáltatóját nem értesítette és jelenleg is a kórház dolgozója.

A Szent Borbála kórház igazgatója az ügy kipattanása után, az érdeklődő újságíróktól szerezett tudomást az esetről, és jogászokkal konzultál a helyzet megoldása érdekében.

Nagyberivói-Boér Áron az InfoRádiónak elmondta: miután tudomást szereztek az ítéletről, felkérték a főorvost, hogy nyilatkozzon az ügyről. Miután a főorvos előttük is ártatlannak vallotta magát, és nem jogerős az ítélet, az ártatlanság vélelme őket is megilleti - hangsúlyozta a kórházigazgató.

Elmondása szerint a főorvos jelenleg nem dolgozik, és vélhetően betegállományba fog vonulni, miután úgy tájékoztatta őket: "lelki állapota olyan, hogy képtelen dolgozni".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×