Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyógyszerfüggő Kennedy

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elismerte gyógyszerfüggőségét és bejelentette, hogy klinikai kezelésnek veti alá magát Patrick Kennedy amerikai képviselő, aki csütörtök hajnali háromkor kivilágítatlan autójával a washingtoni kongresszusnál nekihajtott egy biztonsági sorompónak. A képviselő a balesetben nem sérült meg.

Patrick Kennedy pénteken jelentette be, hogy még aznap bevonul egy klinikára, mivel belátja, hogy segítségre szorul. A meggyilkolt John F. Kennedy elnök unokaöccse, Edward Kennedy szenátor fia azt is elmondta, hogy gyerekkora óta depressziós és gyógyszerfüggő. Nem emlékszik az éjszakai balesetre, nem tudja visszaidézni, hogyan kelt fel az ágyából, jutott el a kongresszushoz és hajtott neki a sorompónak.

Edward Kennedy szenátor pénteki közleményében büszkén nyugtázta, hogy fia beismerte, milyen gonddal küszködik és kész arra, hogy tegyen is a gond legyűrésére.

A baleset után olyan értesülések keringtek Washingtonban, hogy a képviselő ittas volt, tántorgott, de a rendőrök felsőbb utasításra nem szondázhatták meg őt. Patrick Kennedy csütörtökön cáfolta, hogy alkoholt fogyasztott volna, s azt mondta, hogy korábban émelygés ellen bevett Phenergan nevű gyógyszer és Ambien altató idézte elő kábult tudati zavarodottságát.

Patrick a legfiatalabb Edward Kennedy szenátor három gyermeke közül. Egyetemi évei előtt kábítószer-elvonó kúrán vett részt.

A lapok emlékeztetnek apja, Edward Kennedy híres balesetére, amikor 1969-ben a massachusettsi Chappaquiddick Island szigetén autójával lesodródott egy hídról és a vízbe zuhant. Kennedynek sikerült partra úsznia, a jármű hölgyutasa azonban vízbe fulladt. Az akkor 30 éves szenátor nyolc teljes órán át nem jelentette a balesetet sokkos állapota miatt.