eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Gyártósor a Tungsram-csoport Váci úti fényforrásgyárában 2019. január 7-én. Ezen a napon stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar kormány és a cégcsoport.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Így adna munkát a főváros a "Tungsram-árváknak"

Amint lesz névsor az elbocsátandókról, a fővárosi cégek lecsapnak az érintett 400 munkavállalóra. Többször ennyi álláshely szabad Budapesten.

Mint az Infostart is hírül adta, ezer álláshelyet ajánl fel a főváros annak a 400 embernek, akit a Tungsram az év végéig bocsát el budapesti gyárából.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak azt mondta: emellett munkaerő-piaci segítséget, és ha szükséges, átképzést is biztosítanak az érintetteknek.

"A fővárosi cégek jelentős munkaerőhiánnyal küszködnek, így gyorsan összeszedtük azokat a helyeket, ahol a Tungsramnál nehéz helyzetbe került embereknek lehetőségük lehetne.

Öt cégnél van 945 álláshely, de ha szükség van rá, meg tudjuk nézni a többi céget is, találhatunk üres álláshelyeket. Például a BKV-nál több mint 400 dolgozót keresnek,

a budapesti közművállalatoknál is majdnem ugyanennyit" - mutatott rá a főpolgármester-helyettes.

De például a gyógyfürdők is keresnek 85 embert, a vízművek pedig mintegy 50-et.

Az átképzés részleteibe menve Kiss Ambrus példaként elmondta, a BKV-nál van egy humánpolitikai program, amelynek a révén a jelentkezők mihamarabb munkába tudnak állni, de más cégek is biztosítják a képzést, átképzést, és akadhatnak egyéb támogatási programok is.

A tungsramosok ősszel kerülnének utcára, a fővárosnak az a célja, hogy mire vége a nyárnak, már lehetőleg minden érintett megtalálhassa a számítását.

A leépítendők listáját a Tungsram heteken belül összeállítja,

a fővárosi cégek onnantól kezdve készek akár a helyszínre is kitelepülni,

hogy a fent említett folyamatokat meggyorsítsák.

"Egyesével beszélünk azokkal a dolgozókkal, akik igénylik a segítségünket. Időpontot és kontaktot kértem a cégtől, és el tudjuk kezdeni szervezni" - mondta Kiss Ambrus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×