eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2020. január 17-én. A főpolgármester elmondta, hogy évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében. Jobbról Havasi Gábor egészségpolitikai tanácsadó, a Fővárosi Közgyűlés tagja.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Állandó párbeszédbe kezd a főváros a budapestiekkel

Módosította a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) a Fővárosi Közgyűlés, és eszerint a főváros költségvetésébe, nagyobb és kisebb projektjeibe is beleszólhat a lakosság.

Az új szmsz létrehozza azt a lehetőséget, hogy állandó párbeszédet nyissanak a budapestiekkel, akik kezdeményezhetik valamely fontos ügy napirendre vételét, vagy konzultációt kérhetnek bizonyos ügyekben a főváros vezetésével - mondta el Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés ülése utáni sajtótájékoztatóján.

Bejelentette, hogy a jövő évi fővárosi költségvetés egymilliárd forintjáról a budapesti polgárok közvetlenül dönthetnek majd, kikérik a véleményüket, hogy az összeget mire használják fel. A részvételi költségvetés bevett gyakorlat sok nyugat-európai nagyvárosban.

Szeretnének továbbá társadalmi vitát indítani arról, hogy mire használják hosszabb távon a Lánchidat, "hogyan képzeljük" el a történelmi belvárost, a rakpartokat, a Széchenyi István teret. A vitában azt az álláspontot képviselik majd, hogy gondolkodjanak el a Lánchíd forgalomcsillapításán - közölte Karácsony Gergely, aki szerint

a Lánchíd "klasszikus gyalogoshídként nem feltétlenül elképzelhető".

A főpolgármester a közgyűlés számos más döntéséről is beszélt - ezekről ITT írtunk, a sajtótájékoztatót pedig alább tekinthetik meg.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×