eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin
Újabb fordulat a taxis tarifák emelése ügyében

Újabb fordulat a taxis tarifák emelése ügyében

Idén csak informális egyeztetések folynak a főváros és a személyszállítók között, áprilisban lehet legkorábban emelés.

Az mfor értesülései szerint nincs esély arra, hogy januárban emelkedjenek a taxis tarifák. Az erről szóló egyeztetések a fővárossal egyelőre az informális szakaszban járnak, a hivatalos tárgyalásokra még várni kell, talán áprilisban léphet hatályba az emelt tarifa.

A taxisok a tarifák emelését kérik az árat szabályozó fővárosi önkormányzattól, mert az elmúlt években emelkedtek a költségeik, miközben a bevételeiket a 2013 óta változatlan tarifák határozzák meg. Nőttek a biztosítási, autó fenntartási költségeik, szigorodtak a taxizás szabályai, ami miatt megcsappant a személyfuvarozással foglalkozó vállalkozók száma. 

Jelenleg az alapdíj 450 forint, minden megtett kilométer után 280 forintot kell fizetni, a várakozási díj pedig 70 forint percenként. Ha a főváros elfogadná a taxisok javaslatát, akkor az átlagos, 9 kilométeres útért 14 százalékkal kellene többet fizetni.

Nem halad olyan ütemben a tárgyalás a felek között, hogy januárban már be is lehessen vezetni a magasabb tarifát. Egyelőre informális egyeztetések folynak, jelen állás szerint leghamarabb áprilisban változhatnak a tarifák. Az évközi díjemelés nem lenne példa nélküli, 2013-ban is szeptemberben léptek hatályba a rögzített tarifák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×