eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
Érkezik az újabb havazás

Érkezik az újabb havazás

Vasárnap egész nap várható változó halmazállapotú csapadék, de délutántól már havazni fog - írja a meteorológiai szolgálat.

A késő esti, éjféli óráktól délkelet felől egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék havas eső, hó formájában - írja a met.hu.

Intenzitástól és a 0 fok körüli hőmérséklettől függően többször is megtörténhet a halmazállapot váltás, de

vasárnap délutántól már jellemzően havazni fog.

A csapadékzóna előreláthatólag legfeljebb Kelet-Dunántúlig vonul, majd a kora esti óráktól fokozatosan megszűnik a csapadékhajlam.

Legtovább a Tiszántúl lesz érintett, ahol a friss hóréteg elérheti a lepel-5cm-t (legnagyobb valószínűséggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 5 cm-t meghaladó /kb. ~ 5-8 cm/ hóréteg is kialakulhat.) Megjegyzés: a 0 fok körüli hőmérséklet miatt a lehulló hó igen nedves lesz, ezáltal a keleti régióban nagy valószínűséggel tapadó hó lesz a jellemző.

Vasárnap a déli órák környékétől a Dunántúl nyugati, északnyugati részein valamint a Bakonyban viharos közeli, helyenként

viharos (55-60 km/h) lökések kísérhetik az északi szelet.

Hétfőn is lesz csapadék, a Dunántúlon többnyire eső, havas eső, estefelé néhol ónos eső, keleten főként havas eső, hó, az Alföld délnyugati részén ónos eső.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×