eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin

Bizonytalanság a 3-as metróban

Évekig nem lehet majd tudni, mikor jön a következő 3-as metró.

A 3-as metró állomásain fehér papírral leragasztották a következő szerelvény érkezésének idejéhez visszaszámláló kijelzőket.

A Zoom megkérdezte a BKV-t, miért nem működnek a kijelzők, és mikor fognak újra működni. Azt a választ kapták, hogy a „rendszer műszaki sajátosságai miatt az állomási kijelzőket nem lehet rendeltetés szerint működtetni, ha egyszerre több állomáson is le kell kapcsolni a kijelzőket”.

Márpedig egyszerre több állomáson is le kellett kapcsolni a kijelzőket, mert a vonal északi része le van zárva, az állomásokat felújítják. Mindebből az is következik, hogy a kijelzők a metrófelújítás teljes időtartama alatt üzemen kívül lesznek. A BKV válaszában azért megemlítette, hogy a kijelzők „a pontos időt mutatják”.

2020 közepéig marad a bizonytalanság

Ha esetleg valakinek megfordulna a fejében, hogy a Futárban, az élő járműkövető rendszerben nézi meg, mikor érkezik a következő szerelvény, akkor jó, ha tudja: a Futár GPS-szel követi a járműveket, vagyis a metrószerelvényeket nem látja a föld alatt.

Egyszóval előre láthatóan 2020 augusztusáig semmilyen módon nem lehet majd megtudni, hány percet kell még várni a következő metróra, legalábbis élő információ nem lesz, csak a menetrendben megadott követési idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×