eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ennyi esélyt ad Suchman az MSZP-nek - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, egy százalék esélyt lát Suchman Tamás a szocialisták hatalomra kerülésére.

A Magyar Idők arról ír, egy százalék esélyt lát Suchman Tamás a szocialisták hatalomra kerülésére, így szívesebben látná a Fidesz–KDNP-t önállóan kormányozni, mint a Jobbikkal koalícióban. Meglátása szerint a Jobbik azt a legsötétebb szélsőjobboldaliságot képviseli, amely ellen baloldali zsidó emberként egész életében fellépett. A Horn-kormány egykori minisztere pozitív példaként említette Orbán Viktor 27 éve tartó szilárd pártvezetését, és azt hangsúlyozta: a baloldalt egyetlen pártnak és vezetőnek kell képviselnie 2018 után.

A Magyar Nemzet arról ír, Kárpátalja kormányzóját is elsöpörheti a nacionalizmus, mert szúrja a kijevi képviselők szemét az oktatasi törvényt bíráló Hennagyij Moszkal kiállása a magyar kisebbség mellett. Kárpátalján a kormányzó elmozdításáról egyre gyakrabban röppennek fel hírek.

A Világgazdaság cikke szerint, az év első nyolc hónapjában 6 százalékkal csökkent Magyarország élősertés-kivitele az egy évvel korábban exportált mennyiséghez viszonyítva, a behozatal viszont ugyanebben az időszakban 51 százalékkal nőtt az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai alapján.

A Portfolio cikkében azt igyekszik kiszámolni, aprópénzt vagy eurómilliárdokat küldenek-e haza a külföldön dolgozó magyarok. A lap abból az Eurostat adatból indul ki, miszerint a külföldön élő magyarok tavaly 663 millió eurót utaltak haza.

A Magyar Idők arról ír, hamarosan szavazhat az Európai Parlament a méhészeti ágazat helyzetével foglalkozó, magyar előterjesztésű javaslatcsomagról – közölte Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára egy szakmai rendezvényen. A javaslatcsomag legfontosabb elemei közé tartozik a jelenlegi, 36 millió eurós támogatás megemelése 47 millió euróra, valamint a mézimport jóval szigorúbb ellenőrzése. Magyarországnak a harmadik legnagyobb méztermelő ország az Európai Unióban.

A napi.hu azt javasolja, ha most kezdene borászkodni, akkor olcsó, édes vagy félédes borfajtákat válasszon és az észak-alföldi kiskereskedőknél árulja, a pincészetét pedig az Eger-Tokaj vonalon létesítse. Ez olvasható ki ugyanis az eddigi talán legátfogóbb kutatásból, ami a hazai borfogyasztási szokásokról készült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×