eur:
390.3
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Megszólalt a BKV vezetője az újabb metróbaleset ügyében

Megszólalt a BKV vezetője az újabb metróbaleset ügyében

Még valóban nem készült el a tavaly decemberben megsérült két szerelvény, de nem történt olyan újabb baleset a 2-es metrón, amely a sajtóban megjelent - mondta az InfoRádiónak Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója.

Mint arról beszámoltunk, az atv.hu kiderítette, még mindig nem lehet forgalomba állítani azt a két szerelvényt a 2-es metrón, amely tavaly decemberben koccant össze. Ráadásul egy harmadik vonat is összetört, amikor nagyjából egy hónapja egy szerelőállványnak ütközött a kocsiszínben, így csúcsidőben fennakadások lehetnek a vonalon.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója az InfoRádió kérdésére elismerte, hogy a tavalyi metróbalesetben megsérült két szerelvényt még nem tudják visszaállítani a forgalomba, bár a helyreállítás az egyiknél már elkészült.

"Ha ki kell vonni szerelvényt, akkor emiatt valóban kevesebb a tartalék, de

fenn tudjuk tartani jelen pillanatban a forgalmat,

és arra készülünk, hogy a tavaly megsérült szerelvényeket minél előbb visszaállíthassuk a forgalomba. Ez reményeink szerint idén meg is fog történni" - mondta Bolla Tibor.

Az újabb balesetről viszont a BKV vezetője nem tud. 

"Olyan jellegű metróbaleset, amelyről megjelent cikkben szó van, nem történt, arról a sajtó értesült volna. Az információt nem tudom megerősíteni. Vannak javítás alatt álló szerelvényeink, de utasforgalomban nem történt baleset" - mondta az elnök-vezérigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×