eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin
Újabb szerelvény tört össze a 2-es metrón

Újabb szerelvény tört össze a 2-es metrón

Újabb metróvagon tört össze, és esett ki ezzel a 2-es vonal forgalmából, így csúcsidőben fennakadások lehetnek.

2016 decemberében utolérte egymást és összekoccant két metrószerelvény a 2-es metró vonalának Pillangó utcai megállójában, és a két vonat azóta sem állhatott vissza a forgalomba, de az atv.hu információi szerint azóta egy újabb szerelvény szenvedett balesetet, emiatt csúcsidőben fennakadások lehetnek.

A lap szerint a tavalyi balesetben összetört két szerelvényből „donort csináltak”, mivel alkatrészhiány van.

Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke megerősítette, hogy nem a Pillangó utcai eset volt az utolsó, ahol metrószerelvény tört össze.

"Nagyjából egy hónappal ezelőtt tört össze az egyik szerelvény oldala a kocsiszínben" - közölte Gulyás, és elmondta, a kocsiszínben egy szerelőállványt rántott magával egy szerelvény, és nyomta egy tartóoszlopnak, így keletkezett jelentős kár a kocsiban. Emberi és műszaki hiba is állhat a háttérben, amit majd csak a vizsgálat vége után lehet biztosra megmondani.

"Az említett három metrószerelvény közül egyik sem került még vissza a forgalomba" - erősítette meg az elnök, és hozzátette: a tartalékok ezzel elfogytak, ha egyéb műszaki hiba történik, akkor arra az időre, amíg azt elhárítják, biztosan járatkiesés van csúcsidőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×