eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin

Folytatódik a diplomácia csörte Ukrajnával - a nap hírei

Berendelte Ukrajna budapesti nagykövetét a külgazdasági és külügyminiszter. Készek újabb munkabeszüntetésre a Tesco dolgozói - közölte a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Elérte Floridát az Irma hurrikán, több mint félmillió háztartás maradt áram nélkül. A nap legfontosabb hírei szeptember 10-én.

Berendelte Ukrajna budapesti nagykövetét hétfőre a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter utasításba adta, hogy a magyar diplomácia nem támogathat egyetlen ukrán kezdeményezést sem nemzetközi szervezetekben. Az intézkedések fő oka az oktatási törvény módosítása, amely ellehetetleníti a nemzetiségek anyanyelvű oktatását. Budapesten, a Kossuth téren ellenzéki pártok tiltakoztak az ukrajnai kisebbségeket sújtó intézkedések miatt.

Hatalmas lehetőségnek nevezte a paksi erőmű bővítését a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter. Süli János azt mondta: az a tény, hogy a beruházás 40 százaléka hazai beszállítók közreműködésével valósul meg, az egész magyar gazdaságnak jelent lehetőséget, a fejlesztéssel pedig hatvan éven át jut olcsó villamos energiához az ország.

Készek újabb munkabeszüntetésre a Tesco dolgozói - közölte a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba az InfoRádiónak azt mondta: hétfőn folytatódnak a tárgyalások a cégvezetéssel. Hangsúlyozta: kitartanak a követelések, a 25 százalékos béremelés és a munkavállalói létszám 15 százalékos növelése mellett.

Ellenzéki kerekasztalt hív össze az euró-csatlakozás érdekében az MSZP európai parlament képviselője. Ujhelyi István közölte: a parlamenti képviselettel rendelkező pártok mellett a civilek véleményét is figyelembe tudják venni.

Kiemelten ellenőrzi hétfőtől a biztonsági övek, illetve a bukósisak használatát a rendőrség szerdáig. Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére.

A német kancellár szerint van esély a menekültek európai uniós tagállamok közötti szolidáris elosztására.Angela Merkel egy lapinterjúban üdvözölte az Európai Bíróság kvótaperben hozott ítéletét.

Toszkánában 6 ember meghalt, négyen eltűntek az éjszakai viharban. Az ítéletidő hatalmas mennyiségű vízzel és sárral árasztotta el Livorno városát. Több helyen földcsuszamlások voltak, leállt a vasúti közlekedés. A rossz idő kritikus helyzetet teremtett Pisa városában és Rómában is.

Elérte Floridát az Irma hurrikán, több mint félmillió háztartás maradt áram nélkül. Több százezer embert evakuáltak. A hurrikán özönvízszerű esőt hozott magával.

Csaknem 200 milliárd dollár kárkifizetést jelenthetnek a biztosító társaságoknak a Karib-tengeri térségben és Észak-Amerikában tomboló hurrikánok. A Lloyd's vezérigazgatója egy brit lapnak azt mondta: a biztosítók sem járnak rosszul, hiszen jövőre emelhetik a természeti károkra vonatkozó biztosítási díjakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×