eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin

Ez a polgármesterek legújabb "játszótere"

Így Facebookoznak, sőt, Twittereznek és Instagramoznak a kerületi és városi polgármesterek.

A fővárosi kerületeket vezető polgármesterek döntő többsége a legismertebb közösségi portálon, a Facebookon is tartja a kapcsolatot választóival. A 23 fővárosi kerület vezetői közül csupán hatnak nincs személyes vagy hivatalos online közösségi oldala. A leghosszabb ideje, 2009 óta Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer fideszes polgármestere használja a virtuális közösségi teret - írta a Magyar Idők.

A személyes oldalt működtető polgármesterek közül Wintermantel Zsolt (IV. kerület, Fidesz), Karácsony Gergely (XIV. kerület, Párbeszéd) és Hajdu László (XV. kerület, DK) esetében az ismerősök száma elérte a maximális engedélyezett ötezer főt.

A legtöbb kedvelővel, illetve követővel Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester büszkélkedhet.

A vidéki nagyvárosok, megyeszékhelyek vezetői még nagyobb arányban használják az online kapcsolati hálót, mint fővárosi kollégáik. A 23 megyei jogú város első emberei közül csupán három nem rendelkezik hivatalos Facebook-oldallal, ők a hivatalos tájékoztatás szerint más fórumokon keresztül tartják a kapcsolatot a helyi polgárokkal, vállalkozásokkal és civil szervezetekkel.

A nagyvárosi polgármesterek évek óta jelen vannak a legnagyobb közösségi oldalon, többen már 2010 óta élnek ezzel a kommunikációs lehetőséggel. Sőt, Cser-Palkovics András (Székesfehérvár, Fidesz), Balaicz Zoltán (Zalaegerszeg, Fidesz) és Habis László (Eger, Fidesz) például az Instagramot is használja, utóbbi a Twittert is.

A lap körképe alapján úgy tűnik, a polgármesterek jellemzően aktívan részt vesznek az oldaluk szerkesztésében, sokszor figyelik a hírfolyamokat a mobiltelefonjukon és sokak igyekeznek gyorsan reagálni is.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×