eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin
Évekre lezárják az autók elől a Lánchidat és az alagutat is

Évekre lezárják az autók elől a Lánchidat és az alagutat is

A Lánchíd rekonstrukciója nem halogatható, a szigetelések, a dilatációs szerkezetek és a burkolatok is felújításra szorulnak. A Portfolio részleteket is megtudott a beruházásról, és hosszú ideig lezárják majd az átkelőt és az alagutat az autósok előtt, de a felújítás után ismét használhatják majd.

Helytállónak bizonyultak azok a korábbi sajtóinformációk, amelyek szerint a küszöbön áll a Lánchíd rekornstrukciója. A BKK a Fővárosi Önkormányzat megbízásából elkészítette a Lánchíd és a Várhegy-alagút felújítására vonatkozó terveit, a Fővárosi Közgyűlés pedig február 22-én felvette a beruházást a 2017-es fővárosi költségvetésbe. Az építkezés megkezdésétől várhatóan

két és fél év alatt valósulhat meg a rekonstrukció

- írja a Portfolio.hu.

A felújítás befejeződése után a hídon a közúti forgalom továbbra is megmarad, a kerékpárosok pedig az autókkal közös sávban, felfestett piktogramok szerint haladhatnak át a hídon. Az alagútban a kerékpárosok a hegymeneti irányban önálló sávot kapnak, míg a híd felé vezető oldalon ott is a szélesített közúti sáv szélére festett kerékpárnyomon haladhatnak majd. 

A Lánchíd pesti hídfőjénél új gyalogos átkelőhely létesül az északi és a déli járda között közlekedők érdekében, a Clark Ádám téren pedig szintén pótolják a híd felőli gyalogos átkelőhelyet. A körforgalom kisméretű összehúzása miatt a gyalogos felületek növekedése várható. A Lánchíd felújításának részeként a pesti oldali közúti és villamos aluljárórendszerét is felújítják, ennek a részletes tervei azonban még nem készültek el.

A híd és az alagút felújítására egyszerre kerül sor. Az építkezés során a híd - a pályalemezeinek elbontása miatt -

az autósok és kerékpárosok előtt zárva lesz,

a gyalogos forgalmat ütemezett gyalogos folyosó kiépítésével korlátozottan fogják biztosítani. A Várhegy alagút viszont az autós, a kerékpáros és a gyalogos forgalom előtt egyaránt zárva lesz, a tömegközlekedés menetrendszerű járatai pedig módosított útvonalon fognak közlekedni.

A két és fél évig tartó beruházás teljes költségvetése várhatóan bruttó 22,33 milliárd forint lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×