eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor: lesz megoldás a neonáci rendezvények törvényes megakadályozására

A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben - jelentette ki a kormányfő egy lapinterjúban. Orbán Viktor kedden a Mazsihisz elnökének azt mondta, a szaktárca megtalálja a törvényes megoldást a neonáci rendezvények megakadályozására.

Minden területi vagy központi szerv vezetőjének államtudományi képzésben kellene részesülnie – mondta Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lapjának nyilatkozva. A Bonum Publicum magazinnak a kormányfő úgy fogalmazott, az államtudományi képzés átalakításával olyan közigazgatási tisztségviselőket kell képezni, akik a szakmai tudásuk mellett elkötelezettek a nemzeti érdek képviselete, a morális tartás és a köz szolgálata iránt.

"A szemünk előtt tehát egy olyan állam képe lebeg, amely erős, méltányos és tisztelhető, mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé".

A kormányfő kedden délután a 2017-ben elvégzendő közös munkáról, a magyarországi zsidóság problémáiról, terveiről, többek között az egyházi intézmények fejlesztéséről tárgyalt Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökével. A megbeszélésen szóba került a hétvégi neonáci rendezvény ügye is, amelyet a Mazsihisz elnöke elfogadhatatlannak nevezett. A tájékoztatás szerint a felek megállapodtak abban, hogy - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - a Belügyminisztérium megtalálja a törvényes megoldást az ilyen események megakadályozására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×