Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Eldől a letelepedési kötvények sorsa - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Idők arról ír, a következő hetekben eldőlhet a letelepedési kötvények sorsa. A Magyar Nemzet cikke szerint szigorodik a vadászjegyek ellenőrzése.

A Magyar Idők arról ír, a következő hetekben eldőlhet a letelepedési kötvények sorsa. Mint azt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ellenzéki kérdésre a napokban közölte, az állampapírpiacról szóló jelentés 2017 elején kerül a kabinet napirendjére, az esetleges változásokról az összegzés alapján döntenek.

A Magyar Nemzet cikke szerint szigorodik a vadászjegyek ellenőrzése. Eddig eléggé elnézően jártak el a hatóságok azokkal a vadászokkal szemben, akik érvényes engedély – vagyis vadászjegy – nélkül tartották fegyverüket. Pedig nem csak vadászni, de vadászlőfegyvert tartani is csak érvényes vadászjegy birtokában lehet.

A napi.hu arról ír, ha a francia szmogriasztási követelmények lennének érvényben Lengyelországban, akkor a legrosszabb helyzetben lévő városokban tavaly másfél hónapon keresztül kellett volna légszennyezettségi vészhelyzetet hirdetni. A lengyel városok a világ legszmogosabb települései.

A Magyar Nemzet cikke szerint bár az év második hetét kezdjük meg, mintegy 56 ezer nyugdíjas még mindig nem tudta átvenni a tízezer forintos Erzsébet-utalványát. A lap a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától úgy értesült, a Posta január 15. után ismét megkísérli a kézbesítést.

A Magyar Idők arról ír, egyre több helyen kezdték meg a felújítást a Várnegyedben. A Nemzeti Hauszmann-terv keretében a lovarda, a főőrségi épület és a Stöckl-lépcső alapozása és a kövek faragása zajlik. Készülnek a Szent István-terem elemei, és eldőlt, hogy a Táncsics-börtönként ismert épületbe a jelenleg a Szentháromság tér 6. alatt lévő intézmények költöznek.

A Világgazdaság cikke szerint a fapados légitársaságok kiszolgálására szolgáló, ideiglenesre tervezett bádogépületek elbontásával a héten megkezdődnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bővítési munkálatai. A fejlesztés egyik fő elemeként a 2B terminálhoz egy 220 méteres új épületszárny kapcsolódik majd.

A Magyar Idők arról ír, hamarosan indul az M4-es építése. Az infrastruktúra-fejlesztő elbírálta az M4-es gyorsforgalmi útnak az M0-s autópálya és Cegléd közötti kivitelezési munkáira érkezett pályázatokat. A 30, illetve 14 kilométeres szakaszokért összesen 72,5 milliárd forintot fizet a beruházó. Az út 2019 végére készülhet el.

A Portfolio cikke szerint minden képzeletet felülmúlóan zúdultak a költségvetési bevételek az államra a legutolsó adatok szerint 2016-ban. A kormány pedig igyekezett minden erejével ezt elkölteni, az utolsó hónapban elképesztő mértékben.

A Magyar Nemzet arról ír, jó évre számíthat idén az építőipar a lakásépítések, valamint a javarészt uniós forrásból finanszírozott mélyépítési beruházások felpörgése miatt. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének prognózisa szerint idén 2200 milliárd forint értékű lesz az ágazat összteljesítménye, ami bő 10 százalékkal magasabb a tavalyi eredménynél.

A napi.hu cikke szerint hatalmasat kaszálnak a szlovákok az eurón: az ország lakói és cégei igen alacsony kamattal tudnak hitelt felvenni a pénzbőségnek köszönhetően, az ország intenzíven exportáló autóipara kifejezetten jól jár a gyenge euróval, igaz, a dollárban elszámolt kínai behozatal drágább lett.