eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Eldől a letelepedési kötvények sorsa - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, a következő hetekben eldőlhet a letelepedési kötvények sorsa. A Magyar Nemzet cikke szerint szigorodik a vadászjegyek ellenőrzése.

A Magyar Idők arról ír, a következő hetekben eldőlhet a letelepedési kötvények sorsa. Mint azt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ellenzéki kérdésre a napokban közölte, az állampapírpiacról szóló jelentés 2017 elején kerül a kabinet napirendjére, az esetleges változásokról az összegzés alapján döntenek.

A Magyar Nemzet cikke szerint szigorodik a vadászjegyek ellenőrzése. Eddig eléggé elnézően jártak el a hatóságok azokkal a vadászokkal szemben, akik érvényes engedély – vagyis vadászjegy – nélkül tartották fegyverüket. Pedig nem csak vadászni, de vadászlőfegyvert tartani is csak érvényes vadászjegy birtokában lehet.

A napi.hu arról ír, ha a francia szmogriasztási követelmények lennének érvényben Lengyelországban, akkor a legrosszabb helyzetben lévő városokban tavaly másfél hónapon keresztül kellett volna légszennyezettségi vészhelyzetet hirdetni. A lengyel városok a világ legszmogosabb települései.

A Magyar Nemzet cikke szerint bár az év második hetét kezdjük meg, mintegy 56 ezer nyugdíjas még mindig nem tudta átvenni a tízezer forintos Erzsébet-utalványát. A lap a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától úgy értesült, a Posta január 15. után ismét megkísérli a kézbesítést.

A Magyar Idők arról ír, egyre több helyen kezdték meg a felújítást a Várnegyedben. A Nemzeti Hauszmann-terv keretében a lovarda, a főőrségi épület és a Stöckl-lépcső alapozása és a kövek faragása zajlik. Készülnek a Szent István-terem elemei, és eldőlt, hogy a Táncsics-börtönként ismert épületbe a jelenleg a Szentháromság tér 6. alatt lévő intézmények költöznek.

A Világgazdaság cikke szerint a fapados légitársaságok kiszolgálására szolgáló, ideiglenesre tervezett bádogépületek elbontásával a héten megkezdődnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér bővítési munkálatai. A fejlesztés egyik fő elemeként a 2B terminálhoz egy 220 méteres új épületszárny kapcsolódik majd.

A Magyar Idők arról ír, hamarosan indul az M4-es építése. Az infrastruktúra-fejlesztő elbírálta az M4-es gyorsforgalmi útnak az M0-s autópálya és Cegléd közötti kivitelezési munkáira érkezett pályázatokat. A 30, illetve 14 kilométeres szakaszokért összesen 72,5 milliárd forintot fizet a beruházó. Az út 2019 végére készülhet el.

A Portfolio cikke szerint minden képzeletet felülmúlóan zúdultak a költségvetési bevételek az államra a legutolsó adatok szerint 2016-ban. A kormány pedig igyekezett minden erejével ezt elkölteni, az utolsó hónapban elképesztő mértékben.

A Magyar Nemzet arról ír, jó évre számíthat idén az építőipar a lakásépítések, valamint a javarészt uniós forrásból finanszírozott mélyépítési beruházások felpörgése miatt. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének prognózisa szerint idén 2200 milliárd forint értékű lesz az ágazat összteljesítménye, ami bő 10 százalékkal magasabb a tavalyi eredménynél.

A napi.hu cikke szerint hatalmasat kaszálnak a szlovákok az eurón: az ország lakói és cégei igen alacsony kamattal tudnak hitelt felvenni a pénzbőségnek köszönhetően, az ország intenzíven exportáló autóipara kifejezetten jól jár a gyenge euróval, igaz, a dollárban elszámolt kínai behozatal drágább lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×