eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin

A kórházban talált holttest is téma volt a Házban

A parlamentben is szóba került a Jahn Ferenc Kórház egyik mosdójában nemrég talált holttest ügye. A szocialisták szerint az eset a forráselvonások eredménye, az illetékes tárca államtitkára azonban ezt visszautasította.

A szocialista Burány Sándor nevezte interpellációjában példátlan, a közvéleményt felháborító esetnek, hogy nemrég a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet egyik mosdójában többnapos holttestet találtak.

"Egyszerűen nincsenek szavak a történtek kommentálására. A kórházban történt döbbenetes esemény az következmény. Következménye annak, hogy a kormány 2010 óta évente nagyjából 400 milliárd forintot von el az ágazatból. Lerohasztották a kórházakat és szétverték az alapellátást. Ez is szégyen. Hogyan volt lehetséges, hogy napokig nem tűnt fel egy holttest egy kórházi mosdóban és lesz-e átvilágítás a kórházakban?" - sorolta kérdéseit az ellenzéki képviselő.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte: azonnali és részletes vizsgálatot rendelt el a kórház, azt pedig egyelőre nem tudni, mennyi ideje volt a holttest a mosdóban. A holttestet az igazságügyi intézetben vizsgálják meg, a rendőrség idegenkezűségre utaló jelet nem talált – tette hozzá Rétvári Bence.

"Maga az OECD is egyértelművé tette, hogy többletforrások jelentek meg végre az egészségügyben, hiszen olyan fejlesztéseket tudtunk az elmúlt 6 esztendőben megvalósítani, amelyek 20-30 éve halasztott fejlesztések voltak az egészségügyben. Elsősorban vidéken. Úgyhogy szemben azzal, ami a korábbi időknek a forráskivonását illette, most már végre forrástöbblet van az egészségügyben."

Burány Sándor nem fogadta el az államtitkári választ, az Országgyűlés viszont – 106 igen szavazattal, 37 nem ellenében – jóváhagyta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×