eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin

Véletlenül küldtek el egy nyomozás megszüntetéséről határozattervezetet - lapszemle

A Népszabadság arról ír, hogy véletlenül küldte el a rendőrség a belvárosi ingatlanügyben folyó nyomozás megszüntetéséről szóló határozattervezetet a Fővárosi Törvényszékre. A Magyar Idők szerint szerdán rendkívüli képviselő-testületi ülésen újra nekifutnak a 2016-os költségvetésnek a XIV. kerület képviselői.

A Magyar Idők szerint holnap rendkívüli képviselő-testületi ülésen újra nekifutnak a 2016-os költségvetésnek a XIV. kerület képviselői, mivel az előterjesztést múlt héten egyetlen bizottság sem támogatta. Rozgonyi Zoltán, Zugló fideszes alpolgármestere a lapnak elmondta, hogy a kerület könyvvizsgálója sem javasolta a napirendre vételt, mivel szerinte a jelenleg érvényes, 2015-ös költségvetés módosításának meg kell előznie a 2016-os büdzsé elfogadását, amit ráadásul nem a korábbi testületi határozatok szerint terveztek meg. A költségvetést március 15-ig kellene elfogadni.

A Népszabadság arról ír, hogy véletlenül küldte el a rendőrség a belvárosi ingatlanügyben folyó nyomozás megszüntetéséről szóló határozattervezetet a Fővárosi Törvényszékre. Erre a megállapításra jutott az ügyben folytatott parancsnoki vizsgálat. A rendőrségi iratkezelés lesújító képet festő belügyminiszteri válasz Szelényi Zsuzsannának, az Együtt képviselőjének a kérdésére született.

A Magyar Nemzet összeállításából megtudhatják: a divatvilág ütőerén tartja kezét a Belügyminisztérium, a rendvédelmi szervek új egyenruháit ugyanis hazai csúcstervezők készítik el. Az úgynevezett társasági egyenruhák cseréjét célzó tárgyalások az elmúlt hetekben kezdődtek el, kész tervek még nincsenek. Hogy mennyibe kerül majd az egyenruhák cseréje, egyelőre nem ismert.

A Magyar Időkből megtudhatják, hogy manapság is szép számmal indulnak perek a devizahitel-szerződések miatt. Az adósok azt szeretnék elérni, hogy a bíróság állapítsa meg, a hajdanán aláírt megállapodások tisztességtelenek, jogsértőek, többen még kártérítésre is igényt tartanak.

A Magyar Nemzet szerint hiába jár le néhány napon belül egy gyógyszer szavatossága, a patikus nem köteles erre felhívni a páciens figyelmét, mielőtt eladja neki. A romlott termékek azonban komoly egészségi problémát okozhatnak.

A Népszabadság a vasárnapi salgótarjáni időközi polgármester választás alapján ír a centrális erőtér megrendüléséről. Az MSZP-nek ugyanis sikerült olyan választókat is megszólítania, akiket eddig nem érdekelt a politika. A lap azt a kérdést teszi fel, hogy beszélhetünk-e országos trendfordulóról vagy csupán a helyi szocialisták aktivitásának köszönhető a siker?

A Napi.hu a SITA hírügynökségre hivatkozva arról számol be, hogy két év múlva már állhat az új komáromi híd . Az Európai Bizottság az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz keretében több mint 100 millió eurós (mintegy 30 milliárd forint) támogatást hagyott jóvá az új Duna-híd megépítésére.

A Portfolio szerint a Tesco vizsgálja annak a lehetőségét, hogy költségeket faragjon le az alkalmazotti létszám csökkentésével. A Tesco elismerte, hogy létezik a terv, de bejelentésre nem készülnek. Egy másik írás szintén a brit céggel foglalkozik. Abban a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnökét idézik, hogy a magyar leányvállalatnál március 10-én kezdődnek a bértárgyalások. Erre vonatkozóan szóbeli megerősítést kaptak a cégtől.

A Pénzcentrum.hu a Nemzetgazdasági Minisztériumtól megtudta, hogy tetőtér beépítésére csak akkor igényelhető CSOK, ha a meglévő lakóépület tetőterében vagy új épületszintjén legalább két, új, önálló albetétként nyilvántartott lakás jön létre. A portál múlt héten írt arról, hogy nehéz helyzetbe hozták azokat, akik szüleik vagy rokonaik családi házának tetőterét építették volna be az új lakásépítésekre igényelhető támogatásból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×