Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Évet értékel ma Orbán Viktor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tizennyolcadik alkalommal tart évértékelő beszédet ma kora délután Orbán Viktor. A miniszterelnök az idei beszédben minden bizonnyal megemlíti a menekültkvóta ügyében indítandó népszavazást, amelyet szerdán jelentett be, ismertetve a pontos kérdést is, amit fel fognak tenni az embereknek. Az InfoRádió élőben közvetíti Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét vasárnap délután 3 órától.

Orbán Viktor 1999 óta tart ilyen beszédeket a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére, az idei lesz tehát a tizennyolcadik évértékelője. Most is a Várkert Bazárban beszél majd, mint tavaly, amikor egyebek mellett támogatást ígért a keményen dolgozó kisembereknek.

"A keményen dolgozó magyarok százezreit is be kell engedni a polgári társadalomba, nekik és a gyerekeiknek is helyet kell szorítani a sikeres magyarok világában." - fogalmazott egy éve Orbán Viktor.

A miniszterelnöknek tavaly ilyenkor reagálnia kellett arra is, hogy a Fidesz elveszítette a kétharmados többségét az Országgyűlésben.

"Ma már láthatjuk, hogy nem lesz itt egyetlen nyugodt percünk sem, folyamatos és kíméletlen támadások, állandó negatív kampány alatt fogunk állni. Ezt nem szabad alábecsülni, harcolni pedig csak együtt lehet és nem egymás ellenében, mert egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló. Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé" - mondta a miniszterelnök egy éve.

Orbán Viktor az idei évértékelő beszédben minden bizonnyal megemlíti a menekültkvóta ügyében indítandó népszavazást, amelyet szerdán jelentett be, ismertetve a pontos kérdést is, amit fel fognak tenni az embereknek.

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését" - ismertette a miniszterelnök szerdán.

Az InfoRádió élőben közvetíti Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét vasárnap délután 3 órától.

Hanganyag: Herczeg Zsolt