eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Erről dönt a héten a kormány

A kormány ezen a héten alkotja meg a családi otthonteremtési kedvezmény részletszabályait. A tanácskozáson a miniszterelnök várhatóan beszámol múlt heti mongol és bolgár útjáról, valamint a hét eleji indonéziai tárgyalásairól.

"Február harmadikán a kormány ezt a jogalkotási munkát befejezi - egy rendelet lesz a használt lakáshoz jutás feltételeit illetően és egy másik rendelet foglalkozik az új lakáshoz jutás feltételeivel."

A tervek szerint a közfoglalkoztatottak és gyereket vállalók használt lakáshoz juthatnak majd. Február 3-án gazdasági és részben egészségügyi témák is napirenden lesznek.

"Az egyik a hazai ipar fejlesztésével kapcsolatos napirendi pont, a gazdasági minisztérium előterjesztésében, és a másik az orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézmények fejlesztésének szükségességéről és lehetőségéről"

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere múlt héten az InfoRádióban beszélt arról, hogy folytatják a Korányi projektet, valamint, hogy komoly milliárdokat fektettek be a Semmelweis Egyetem fejlesztésébe. Ez utóbbinál létrejött egy új infrastruktúra, amelynek még nem határozták meg a feladatait.

"Ehhez még felcsatlakozott a sportkórház ügye, mert annak a hatalmas épületnek, amelyet valamikor ennek terveztünk, és aztán évtizedekig befejezetlenül állt a Testnevelési Egyetem területén, nem akarunk kórházfunkciót adni, vagy csak részlegesen. Ettől kezdve az ilyen típusú sportellátásokat el kell valahol helyezni"

A szerdai tanácskozáson a miniszterelnök várhatóan beszámol múlt heti mongol és bolgár útjáról, valamint indonéziai tárgyalásairól.

Elképzelhető, hogy a héten is szóba kerül, de elvileg február 10-én lesz döntés az úgynevezett bürokráciacsökkentő csomagról, amelynek keretében 73 költségvetési intézmény alakulhat át, vagy szűnhet meg.

Lázár János szerint az 50 ezer embert érintő intézkedés keretében a háttérintézmények egy része visszakerülhet a minisztériumokhoz, a járási és kormányhivatalokhoz. A rendőrség, a honvédség, a NAV, a KLIK, valamint az egészségügyi és szociális ellátók nincsenek az átalakítások fókuszában.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×