eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin

Hiller: 30 százalék is lehet az MSZP támogatottsága

A szocialista Hiller István szerint egy sikeres politizálással az MSZP támogatottsága a jelenlegi 7-ről akár 25-30 százalékra is felhozható lenne. Az ellenzéki párt volt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: meg kell mutatni, hogy miben gondolkodnak másként, mint a kormánypártok.

Az MSZP volt elnöke szerint pártját kellene megerősíteni ahhoz, hogy növelni tudják társadalmi támogatottságukat.

Hiller István az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: sokkal több baloldali pártra szavazni akaró ember él Magyarországon, mint amennyi ma a szocialistákat választja. A Tárki október közepén készített felmérésében az MSZP híveinek száma a 2000 óta mért adatok alapján még soha nem volt ilyen alacsonyan. A teljes népesség körében a múlt havi 11-ről 7 százalékra esett vissza.

"Egy sikeres és hatékony politizálással ez 25 és 30 százalék köré tehető, amit a Magyar Szocialista Párt támogatottságban elnyerhet. Arról meg érdemes műhelymunka szintjén is gondolkodni, hogy egy háromosztatú politikai térben mit jelent 30 százalék támogatottság egy pártnak." - fogalmazott.

A szocialista politikus úgy vélte, a baloldali eszmének az a lényege, hogy társa legyen azoknak az embereknek, akik előrébb akarnak jutni.
"A kritika csak egy része szabad hogy legyen a mi tevékenységünknek. Egy másik az, hogy megmutassuk: mi az, amiben mi másképp gondolkodunk." - mondta.

Hiller István hangsúlyozta, hogy fel kell kelteni azon passzív szavazók aktivitását, akik úgy gondolják: a jelenlegi kurzus nem tudja megoldani problémáikat.

Hanganyag: Hlavay Richárd, Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×