eur:
388.65
usd:
361.55
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A megyei napilapok is pártatlanul tájékoztassanak! - 25 éve történt

1989. szeptember 30. szombat: A pártatlan tájékoztatásra vonatkozó kötelezettség a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és az MTI után terjedjen ki a megyei napilapokra is, méghozzá minél előbb - vetették fel többen a Nyilvánosság Klub által szervezett, Szegeden tartott értekezleten.

A pártatlan tájékoztatásra vonatkozó kötelezettség a Magyar Televízió, a Magyar Rádió és az MTI után terjedjen ki a megyei napilapokra is, méghozzá minél előbb - vetették fel többen a Nyilvánosság Klub által szervezett, Szegeden tartott értekezleten. Az MSZMP kezelésében lévő megyei napilapok önállóságáról, a nem fővárosi független sajtó helyzetéről mintegy ötven érintett újságíró cserélt tapasztalatot. Igen beható megbeszéléseket folytattam Horn Gyula magyar külügyminiszterrel arról, hogyan segíthetjük országa reformjait - jelentette ki az MTI tudósítójának kérdésére James Baker amerikai külügyminiszter.

Igen beható megbeszéléseket folytattam Horn Gyula magyar külügyminiszterrel arról, hogyan segíthetjük országa reformjait - jelentette ki az MTI tudósítójának kérdésére James Baker amerikai külügyminiszter. Baker hangoztatta, mennyire fontosnak tartja a változásokat Kelet-Európában. Ugyanakkor megismételte, hogy a reformok sikere végül is a lengyel és a magyar népen múlik. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan mások is követik Kelet-Európában a lengyel és a magyar példát.

Hans-Dietrich Genscher nyugatnémet külügyminiszter Prágában bejelentette: az NSZK prágai nagykövetségére menekült összes NDK-állampolgárnak engedélyezték, hogy a Német Szövetségi Köztársaságba utazzék.

A kiválást hirdető alkotmánymódosítás ellenére a jugoszláv hadsereg nem avatkozik be Szlovéniában, de az alaptörvény megváltoztatásának ügyében a végső szót a szövetségi alkotmánybíróság fogja kimondani - jelentette ki az olasz La Stampa napilapnak adott interjújában a JKSZ KB elnökségének egyik tagja. Ivica Racsan horvát politikus nem tagadta, hogy a jugoszláv államszövetség helyzete konfliktusokkal terhes, de annak szerinte nem a szlovén alkotmánymódosítás az oka. Kifejtette, hogy a hadsereg Jugoszlávia valamennyi népének és nemzetiségének hadserege, éppen ezért nem avatkozhat be egy belső konfliktusban az egyik javára és a másik kárára.

Az amerikai rendőrség kábítószercsoportja nem kevesebb, mint húsz tonna kokaint foglalt le Los Angeles egyik elővárosában, egy raktárépületben. A kábítószer szabadpiaci értéke - szerényen számítva - kétmilliárd dollár lehet. Három személyt letartóztattak, és tízmillió dollár készpénzt is elkoboztak.


További érdekességek a rendszerváltó időkről a facebook.com/kozossiker oldalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×