Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bajnaiék megállapodtak Ungár Klára pártjával

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megállapodást kötött az Együtt-PM szövetség a Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párttal (SZEMA). Ungár Klára pártja nem állít országos listát és nem indít egyéni képviselőjelölteket a 2014-es parlamenti választáson, az Együtt-PM ugyanakkor vállalja, hogy a SZEMA szakpolitikai javaslatait beépíti programjába.

A Bajnai Gordon vezette pártszövetség az MTI-nek küldött közleményében azt írta: különösen a romák társadalmi integrációja, a női esélyegyenlőség és a fenntartható nyugdíjrendszer témájában veszik figyelembe a SZEMA javaslatait.

A támogatási megállapodást Ungár Klára, a SZEMA elnöke és Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője írta alá. Az Index fotót is közöl az eseményről.

A közlemény szerint Bajnai Gordon ez alkalomból azt mondta: a két szervezet közti megállapodás nem az MSZP-vel kötött egyezség újranyitása vagy kibővítése, hanem programalapú támogatási megállapodás egy a választásokon nem induló ellenzéki erővel, amely a számára fontos szakpolitikai javaslatok képviseletéért cserében felszólítja szimpatizánsait, hogy az Együtt-PM országos listájára és a kormányváltó szövetség jelöltjeire szavazzanak.

Ungár Klára hangsúlyozta: az ellenzék elsőrendű kötelessége a Fidesz legyőzése, ehhez a SZEMA kellő alázattal és szerénységgel akar hozzájárulni, "mert a helyzet most ezt kívánja".

A két szervezet kinyilvánította nyitottságát arra, hogy a jövő őszi önkormányzati választáson is együttműködjön.