eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin

Herendi porcelánt küldött Áder János a hercegi párnak

Áder János köztársasági elnök levélben gratulált Vilmos cambridge-i hercegnek és hitvesének, Katalin hercegnőnek első gyermekük megszületéséhez.

A levélben, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal kedden tett közzé a honlapján, az államfő sok örömteli pillanatot kívánt a családnak, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan Magyarországon köszöntheti őket.

A levéllel együtt Áder János elküldte a hercegi párnak a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített különleges, uralkodói családok gyermekeinek szánt készletét is, amelyben kis csengő, doboz, bögre és tányérok találhatók. Az első ilyen szett kifejezetten a brit trónörökösnek készült - írta az államfő -, és a Viktória brit királynőről elnevezett hagyományos minta modernizált változatával díszítették.

Vilmos és Katalin gyermeke - Nagy-Britannia majdani uralkodója - hétfőn jött a világra. Az egyelőre csak "Baby Cambridge" néven emlegetett, 3800 grammos súllyal született fiúgyermek és édesanyja a Kensington-palota - a házaspár londoni rezidenciája - által kiadott hivatalos közlemény szerint jól van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×