eur:
393.04
usd:
366.24
bux:
66865.68
2024. április 26. péntek Ervin

Fidesz: Bajnai Gordon állt a márciusi székházfoglalás mögött

A Fidesz szerint kiderült, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM választási szövetség vezetője állt a márciusi, Fidesz-székház elleni törvénytelen akció mögött.

Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: "az erőszakos Bajnai-gárda" számos tagját látták a volt miniszterelnök közvetlen környezetében vagy munkatársai között. "Bajnai Gordon tehát erőszakos cselekményekre buzdította, bátorította azokat a fiatalokat, akik törtek-zúztak a Fidesz-székházban márciusban" - fogalmazott, utalva arra, hogy március 7-én néhány tucat tüntető hatolt be a Fidesz-székház udvarára, tiltakozva az alaptörvény negyedik módosítása ellen.

Közölte, a hétfői, a Lendvay utcai Fidesz-székháznál tartott ellenzéki demonstráción számos ember ott volt, aki részt vett "korábban erőszakos cselekményekben". Példaként Misetics Bálintot említette, aki szerinte a székházfoglalás egyik hangadója volt, és a Párbeszéd Magyarországnak dolgozik. Hozzátette: a hétfői rendezvényen ott volt Rózsa Milán, aki ugyancsak a székházfoglalás nyomán vált "hírhedt személlyé".

A székházfoglalókat az erkélyre felmászva, hangosbeszélőn irányította Bartók György is, aki a napokban a Köztársasági Elnöki Hivatal munkáját próbálta megzavarni - folytatta a szóvivő. A hétfői nagygyűlés egyik műsorvezetője az a Barabás Richárd, aki a Hallgatói Hálózat (HaHa) meghatározó szervezője volt - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, Bajnai Gordon tagadta, hogy bármiféle köze lenne ezekhez az akciókhoz és a HaHa is azt állította, semmilyen kapcsolatban nem állnak Bajnai Gordonnal. Mára kiderült, hogy ez hazugság volt, nagyon is szoros a kapcsolat a volt kormányfő és a székházfoglalók között - jelentette ki.

Hangsúlyozta, Magyarországnak nincs szüksége az ilyen "szélsőséges és veszélyes akciókra". "Nincs szüksége Magyarországnak sem Magyar Gárdára, sem Bajnai-gárdára, hiszen Magyarország 2010-ben a nyugalomra és az összefogásra szavazott" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a Demokratikus Koalíció szerint az új adók többet visznek el, mint amennyit a rezsicsökkentés hoz, Hoppál Péter közölte, a kormányzat által idén csökkentett kilencféle rezsitétel összességében éves szinten egy családnak mintegy 100 ezer forintos megtakarítás eredményez.

Egy másik kérdésre, miszerint újabb magyar közalkalmazottnak ítélt meg kártérítést kedden a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága a végkielégítés egy részének 98 százalékos adókulccsal történő elvonásával kapcsolatos jogvitában, a Fidesz szóvivője azt mondta, tiszteletben tartják az ítéletet, de 2010-ben a társadalom széles támogatásával döntött úgy a kormány, hogy "a pofátlan végkielégítésekre" különadót vezet be. Ezek nagyon kifinomult formái voltak a baloldali korrupciónak, és ezt fel kellett számolni Magyarországon - tette hozzá. Közölte, 1800 esetben vetettek ki különadót a több milliós végkielégítésekre, ami "egy jó bevételi forma az államnak és egy igazságos különadó".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×