eur:
388.58
usd:
361.43
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Bende Péter: egyre rosszabb feltételek mellett dolgoznak a tűzoltók

Működési problémáktól tart a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság vezetője az évente csökkenő támogatás és a gazdasági válság hatása miatt. Bende Péter az InfoRádióban úgy vélte: a dolgozók megélhetése mellett ez kihathat a szolgálatokra is, mert az egyre romló feltételek mellett is ki kell vonulniuk 120 másodpercen belül.

Bende Péter szerint nincs meg az a családi és gazdasági háttér, amelyre egy tűzoltónak szüksége van, és egyre gyakoribb, hogy a problémák a szolgálatban is jelentkeznek. A szervezet múlt évi tevékenységét ismertető tájékoztatóján a vezérőrnagy elmondta: nehéz feltételek mellett tavaly több mint 11 ezer esetben kellett kivonulniuk, és 538 sérült embert mentettek meg.

Hozzátette: a tűzesetek száma a 2008-as adatokhoz képest 10 százalékkal emelkedett. Danielisz Béla, a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottságának szocialista elnöke azt mondta: a városvezetés várhatóan csütörtökön határoz a fővárosi tűzoltóság idei támogatásáról. Emlékeztett:a a szervezetnek már egymilliárd forint a forráshiánya.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×