eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin

Tavaly szeptemberi Orbán-beszédet kritizál Lendvai Ildikó

Az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor azt tervezi, hogy a következő 15-20 évben egypártrendszer legyen Magyarországon és a Fidesz legyen az egyetlen kormányzó párt. A Fidesz szerint Lendvai Ildikó mocskolódó kampányt folytat.

Rendszervisszaváltónak tartja az MSZP elnöke Orbán Viktor Kötcsén elhangzott, szeptemberi beszédét, amely Lendvai Ildikó szerint a demokrácia visszavételét sürgeti. A kormánypárti politikus úgy látja, hogy a Fidesz vezetője totális hatalomra készül.

A kedden nyilvánosságra hozott beszédében a Fidesz elnöke a demokratikus többpártrendszer, a kontroll nélküli túlhatalom programját hirdeti meg. Itt nem kétharmados hatalomról van, szó, hanem teljes hatalomról, ez OV rendszervisszaváltó beszéde - mondta Lendvai Ildikó.

Az MSZP elnöke kiemelte, hogy Orbán Viktor hadüzenetet intézett a tőle távol álló értelmiségiek ellen, mert a Fidesz első embere szerint az értelmiségi elit megítélése nem a teljesítményétől, hanem attól függ, hogy milyen politikai értékközösség tagjai, milyen kormányt támogattak.

Lendvai Ildikó az állami kiadásokkal kapcsolatban közölte: a rendszer valóban átalakításra szorul, mert a járadékokat és a juttatásokat túl bőségesre szabták, viszont Orbán Viktor ezt a gyes, a gyed, a szociális támogatások és a nyugdíjrendszer támogatásának csökkentésével orvosolná.

Orbán Viktor a Kádár-rendszerre jellemző pongyola diktatúrára hasonlító pongyola egypártrendszerre készül. Õ mondja, vége kell, hogy legyen a duális hatalmi rendszernek és egyetlen nagy párt 15-20éves hatalma kell, hogy következzen.

A Fidesz elnökének a "Megőrizni a létezés magyar minőségét" című beszédét szerdai számában közölte a Nagyítás című hetilap. Az MTI szerint a szöveg Orbán Viktor szeptember 5-i kötcsei beszédének szerkesztett változata. Orbán Viktor a többi között arról beszélt, hogy szerinte megvan a reális lehetősége annak, hogy a magyar politika következő 15-20 évét ne a "duális erőtér" határozza meg, hanem egy nagy kormányzó párt, egy centrális politikai erőtér.

Lendvai Ildikó kijelentéseire reagálva Cser-Palkovics András, a legnagyobb ellenzéki párt helyettes-szóvivője azt írta: Lendvai Ildikó vagy nem olvas újságot, vagy rövid az emlékezete vagy pártjával együtt ismét mocskolódó kampányt folytat Orbán Viktor és a Fidesz ellen, ugyanis a a párt elnökének beszédéről korábban beszámolt az egész magyar sajtó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×