Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Balesetek, lelassult közlekedés - havazik az ország nagy részén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lelassult a közlekedés a hó miatt az egész országban, és több megcsúszásos baleset történt szerda reggel. A fővárosban nem okozott fennakadást a havazás, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. járművei a főbb útvonalakat folyamatosan sózzák és tisztítják.

Az ország déli részén eddig 2-5 centiméter hó esett, így a déli megyékben mindenütt télies útviszonyok fogadják az úton lévőket. A legsűrűbb hóesés Somogy megyében van, a Dunántúl egy részén és a Duna-Tisza közén havasak az utak - olvasható a Magyar Közút oldalán.

A főutak Somogy és Tolna megyében, a Duna-Tisza közén, keleten pedig a Tisza vonalában általában havasak, máshol pedig latyakos, vagy sónedves utakon autózhatnak. A mellékutak a déli megyékben és a Tiszántúlon havasak, vagy a letaposott hótól csúszósak.

Az autópályák a megelőző sózás következtében általában nedvesek, de az M3-as autópálya emődi, és az M7-es zalai szakaszán latyakos a burkolat. A Balaton mentén, valamint a középső megyékben sokfelé ködfoltok alakultak ki. A belátható útszakasz hossza ott néhol csak 100 és 200 méter között változik.

Sok a baleset

Több megcsúszásos baleset történt reggel: az M5-ös autópályán a főváros felé az 58-57 km között egy kamion felborult, a másik keresztbe fordult az útpályán. A helyszínelés miatt lezárták az autópályát Budapest felé, a forgalmat a 68-as km-nél, a lajosmizsei csomópontnál leterelik. Az M7-es autópálya a 13-as km-nél a Balaton felé vezető oldalon két személyautó ütközött, sávlezárás lassítja a közlekedést.

A 6-os főúton a 33-as km-nél két személygépkocsi ütközött össze. A helyszínelés idejére a főutat lezárták, a fogalmat az M6-os autópályára terelik. Az M6-oson az 50-es km-nél, Dunaújváros felé kamion személygépkocsival ütközött össze, csak a belső sávon lehet haladni, torlódik a forgalom.

Nincs jelentős fennakadás

A biztonságos közlekedés érdekében kissé lelassult a forgalom az egész fővárosban, de jelentős késéseket vagy fennakadást ez nem okoz - közölte a BKV fődiszpécsere. A legtöbb hó a XVII. és a XVIII. kerületekben esett.

Budapesten eddig két centiméternyi hó esett, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. járművei a főbb útvonalakat folyamatosan sózzák és tisztítják - közölte Horti Zsófia. A társaság szóvivője kiemelte, 83 gép dolgozik, hogy a fő- és tömegközlekedési útvonalakon zavartalan legyen a forgalom.

Szerdán még 2-6 centiméternyi hó várható, így folyamatosan dolgoznak, hogy biztosítsák a fennakadásmentes közlekedést - tette hozzá.

Az éjszakai havazás még nem adott sok munkát a katasztrófavédőknek - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Szentes György szerint az a néhány baleset, ami a reggeli órákban történt, még nem írható teljes bizonyossággal az időjárás számlájára.

Hanganyag: Litauszky Balázs