eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Még senkit nem ítéltek el a rebiszes rohamosztagból a túlkapások miatt - lapszemle

Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő véresre verésénél is jelen volt a Rebisz V. László őrnagy által vezetett rohamosztaga 2006. október 23-án a Síp utcánál, derült ki a Fővárosi Bíróságon a képviselő bántalmazását tétlenül szemlélő rendőrök perében - írja az Index.

A V. őrnagy parancsnoksága alatt szolgáló rebiszes alosztály rendőrei több kirívóan durva 2006-os túlkapás miatt is bíróság elé kerültek, de mivel símaszkot viseltek és még a besározódott kollégáik is hallgatnak, bizonyítékok hiányában egyelőre senkit nem ítéltek el közülük - olvasható az Index.hu-n.

Felgyorsulnak a mecseki uránércbányászat előkészítésének a gazdasági krízis miatt az elmúlt egy évben igencsak lelassult kutatásai - tudta meg a Népszabadság. Még 2007-ben olyan elképzelések is voltak, hogy egy éven belül eredményre juthat a területen újfent kutató WildHorse Energy Hungary Kft., és három-négy év múlva már a bányászat is elkezdődhet a Mecsekben. A társaság azonban az elmúlt évben kénytelen volt visszavenni elképzeléseiből a válság miatt. A helyzete azonban mostanra rendeződött, így novemberben folytatódnak a munkák; ismét terepmunkát végeznek majd.

A Magyar Nemzet szerint csalódnia kell annak, aki azt tervezte, hogy vasárnap már a vagyonadó-kalkulátorral számolgatja lakása értékét. Emlékezhetünk, a kormány október eleji bejelentése arról szólt: november 15-én, vagyis vasárnap indul az ingatlanok értékét megmutató internetes számológép. Ehhez képest a pénzügyi tárca most azt közölte, hogy a tesztüzem valóban a megjelölt napon veszi kezdetét, ám a kalkulátor csak december közepétől áll az érdeklődők rendelkezésére.

Egyelőre nem várható, hogy visszatérnek a budapesti lakóingatlan-piacra a spanyol, ír, és brit kisbefektetők, ám más szegmensekben érezhetően nőtt az érdeklődés, bár tranzakcióra még nem került sor - derül ki a Napi Gazdaságból. A telekárak a visszaesése megmozgatta az itt lévő izraeli befektetők fantáziáját, míg irodapiaci fejlesztésben inkább a német befektetők gondolkodnak.

Államosító mentőakciókkal foglalkozik a Világgazdaság. Elővásárlási jogot kap a szlovák állam a csődhelyzetbe jutott stratégiai vállalatok részvényeire. Erről fogadott el törvényt a szlovák parlament. Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban viszont már jó néhány bankot és egyes nagyvállalatokat is részleges vagy teljes állami tulajdonba vettek az elmúlt egy évben, mert csak így tudták megmenteni azokat a csődtől. Egyes esetekben már sikerült is eladni a hangsúlyozottan csak ideiglenesen megszerzett tulajdonrészeket. Magyarországon egyelőre csak egyetlen olyan finanszírozási formáról döntöttek, amelynek keretében az állam részesedést szerez magántulajdonú cégben: a kormány összesen 300 milliárd forintos keretet szánt a bankoknak.

A Portfolio.hu összeállításából megtudhatják, hogy az Országgyűlés által hétfőn elfogadott nagyszabású gazdasági salátatörvények miben hoznak változást. Az eredeti pénzügyminisztériumi törvénytervezet lényegei elemei átmentek, azonban a PM pár ponton alulmaradt a képviselők akaratával szemben, nem lesz például 25 százalékos "büntető" adókulcs a hosszú távú megtakarításoknál, megmarad a nyesz, a lízingcégek pedig szomorkodhatnak.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×